Ardu aleviku hakkekatlamaja riigihankest. Kõue Vallavalitsusele laekus Ardu katlamaja rekonstrueerimiseks 5 pakkumust. Saabunud pakkumustest mitte-kvalifitseeriti kaks pakkujat ja üks pakkumus tunnistati mittevastavaks. Järele jäänud kahte pakkumusi hinnati madalaima maksumuse alusel. 13. mail allkirjastati vallavalitsuse korraldus, millega valiti välja parim pakkumus. Vaidlustamise tähtajaks laekus Riigihangete vaidlustuskomisjonile vaie, millega mitte-vastavaks tunnistatud pakkumuse teinud pakkuja selle vallavalitsuse korralduse vaidlustas. Vaidlustuse tulemusena rahuldati vaidlustaja kaebus osaliselt ja tunnistati Kõue Vallavalitsuse 13.05.2013 korraldus nr 102 osaliselt kehtetuks. Volikogus sai seda küsimust arutatud, samuti SA Kõue Varahalduse nõukogus. Lõpp-otsus edasiste sammude osas tuleb teha kiiresti paari nädala jooksul. Eks meil on jätkuvalt kahtlused, kas vaidlustaja suudab meile tarnida hanke tingimustele vastava katla, kui ta kunagi ei ole sellist varem teinud. Loodame, et kõik laabub ja Ardu saab veel sellel aastal korraliku hakkekatlamaja ja kindluse küttehinna stabiilsuse üle ka tulevikuks.

Rõõsa veehaardest. Vallavanem, vallavalitsuse liige Ruttar Roht ja volikogu liige Andres Õis käisid koos mai lõpus AS Tallinna Vesi Rõõsa pumbajaamas kohtumas Tallinna Vee esindajaga, et veelkord arutada Silmsi küla elanike pöördumist ja muret seoses kõrge veetasemega Pirita jões, mis on üle ujutanud Silmsi külas Pirita jõe ääres olevad kinnistud. Tallinna Vee selgitused olid järgmised: Tallinna Vesi ei piira veevoolu Rõõsa pumbajaamas, vaid nad mõõdavad veehulka (tegelikult muidugi ehitis ise piirab veehulka). Viimasel viiel aastal on sademeid olnud tunduvalt rohkem, mistõttu looduslikult on veetase kõrgemal. Tallinna Vee hinnangul oleks ainuke viis veetaset praegusest tasemest alandada kogu ehitis lammutada või ümber ehitada. Ent häid lahendusi, mis kohe mõjuksid, ei ole. Viimastel andmetel on veetase kanalis veidi siiski langenud ja kuivema suve puhul langeks veetase veelgi.

Ardu aleviku liiklusohutus. Kõue Vallavalitsus arutas koos maanteeameti esindajatega Ardu aleviku Tallinn- Tartu maantee liiklusohutuse parandamise võimalusi. Muudatusega soovitakse ülekäiguraja (asenduks ülekäigukohaga) asukohta muuta, et turvalisuse olukorda jalakäija aspektist parandada. Maanteeameti esindajatega kohtumisel valisime välja variandi, kus bussipeatused jääksid samasse kohta kus praegu. Lisanduksid jalgrajad, mis peaksid jalakäijate ohutust tõstma ja bussipeatus saaks kaks uut bussiootepaviljoni. Plaanitud on töödega valmis saada juba sügisel. Hea juures on siiski mõru pillina vajalik volikogu otsus, millega jalgraja talihooldus tuleks valla ülesandeks.

Valla teed. Maikuus sai koos teeettevõtete esindajatega väisatud Kõue valla teid. Olukord on paljudel teedel üsna kehv. Teede olukorra parandamisega tegeletakse ja kruusa peaksid nägema nii Virla- Aela, Nutu-Kadja kui Pala tee. Suuremat remonti vajab Riidamäe- Harmi ja Habaja-Triigi tee osad lõigud, millega samuti tegeletakse. Ardu Kesk tee ja Habaja Sipassoo teekatte remont (mustkatte paigaldus) on samuti plaanis. Selle aasta lõpuks peaks vallateede olukord paranema, samuti paigaldatakse riigiteedele mustkatet erinevatel lõikudel üle kogu valla (Sae- Voose tee, Paunküla-Kiruvere teel ja Ojasoo-Triigi-Virla teel). Kannatlikku meelt.

Kõue Vallavalitsus ja Kõue Vallavolikogu soovib kõikidele põhikooli, gümnaasiumi või kutsekooli lõpetanud Kõue valla õpilastele edu, häid mõtteid ja sihikindlust oma tuleviku kujundamisel!