Maikuu vallaleht avaldas rõõmustava sõnumi, et vastastikune koostöö laabub, müügikam­paania on kulgenud rahuldavalt, kavat­setakse välja ehitada osa taristust, plaa­nitavate hoonete vundamendid, ehitatak­se kauaoodatud kergtee ja Juurule eriti huvi pakkuv taastuvenergial baseeruv 35 MW katlamaja. Internetilehelt võis sa­mal ajal lugeda: „Kesk ja Põhja-Euroopa säästevarenduste turuliider Oxford Sustai­nable Group käivitas Juurus, Rapla maakon­nas 200-miljoni eurose linnaku „Oxford Park" arenduse. Tegemist on Euroopa suurima jät­kusuutliku arendusprojektiga". Briti kinnis­varafirma Oxford Sustainable Group (OSG) lubas juba augustikuus kopa maasse lüüa ja Itaalia arhitekti Francesco de Luca moo­dulmaju pidi kinnisvarabüroo Uus Maa vahendusel kerkima nagu seeni vihmasel sügisel.

1. novembril Juuru rahvamaja kohvi­kuruumi kogunenud projektihuvilised pidid aga plaanide paikapidavuses pettu­ma, sest OSG juhatuse esimehe Hadley Barretti sõnul ollakse nullseisus, seni po­le müüdud ühtegi elamut. Praegu võib kinnisvaraportaalil ja Nädalise teabelisas näha üht pakutavat elamuvarianti, mille müügihinnaks on 229 404 eurot e lige­male 3,6 miljonit krooni ning selle omani­kuks võib ettemaksu puhul saada 2012. aastal.

Rahvas oli aga kokku kutsutud hoopis teise projekti tutvustamiseks. Nimelt ka­vatseb möödunud aastal moodustatud MTÜ Jätkusuutlik Juuru hakata Oxford Parki alale hakata välja ehitama Atla loo­dusliku õppe- ja vabaaja maastikuparki. Seda projekti tutvustas MTÜ esinaine Piibe Lind. Projekt näeb ette rajada ava­likuks kasutamiseks uudsel kontseptsioo­nil põhinev maastikupark, mis oma eri­nevate atraktsioonide, radade ja mängu­aladega peaks pakkuma tegevust kõigile vanusegruppidele nii õppe-kui vaba aja veetmise eesmärgil. Projekt on ahvatlev, kuid sisaldab mitmeid agasid. Eino Bas­kini huumorivaramu näitel võime möön­da: tekivad kahtlused, tekivad kõhklused. Projekt vajab eeskätt tugevat materiaalset ja ühiskondlikku toetust. Kui käivitamine õnnestub, on vaja tugevat organisatsioo­ni, et toimiks pidev tegevus, pargi hool­dus ja valve. Arvatavasti tekkis nimeta­tud projekti reaalsuses kahtlusi ka MTÜ Raplamaa Partnerluskogu juhatusel, kes käesoleva aasta 18. märtsil ettevõtmise rahastamist ei toetanud. MTÜ Jätkusuut­lik Juuru on algatatud OSG liidrite poolt ja arvatavasti on eesmärgiks hoida veniv ja raskustega võitlev uusasumi ehitus­programm mingi tegevusega pildil.

Rääkides võimalike kasutajatega, arva­takse, et maastikupargiga on valest otsast alustatud - loogilisem oleks rajada lin­nak, siis tervisepark. Loodav kompleks jääb Juuru asulast kaugele ega leia aktiiv­set kasutust. Alternatiiviks peetakse aja­looliselt välja kujunenud radu, mis saa­vad alguse aleviku seest, kooli juurest.

Ei taha kahtluste pärast algatajate init­siatiivi maha teha, kuid mõistlik oleks kaaluda tekkinud vastuolusid. Suvel noor­te poolt sisseraiutud radu Sepa ja Uue-Jaagu võpsikutes ei tarvitse enam tuleval aastal märgatagi. Märkama peaksime neid, kellel on olnud tahtmist midagi ära teha. Ehk on sobiv lõpetada Ameerika füüsika­professori Robert H. Goddardi sõnadega: On raske öelda, mis on võimatu, sest eilne unistus on tänane lootus ja homne tegelik­kus.