Meie lasteaedades on loodud rõõmsate värvilahendustega, sõbralik ja koduselt hubane õhkkond. Tänu väikesearvulistele rühmadele jõuab kõik päeva jooksul õpitu ja toimunu iga lapsevanemani. Rõõmud ja mu-red saavad ühiselt jagatud. Erilist tähelepanu pööratakse laste individuaalsetele iseärasustele, tuuakse lapses esile tema anded ning pakutakse võimalusi nende edasiarendamiseks.

Looduse märkamine

Õppe- ja kasvatustöös on olulisel kohal looduse märkamine, selle seos keele, matemaatika ja kujutavate tegevuste õpetamisega. Tänavuse õppeaasta teemaks on: “Päike, õhk ja vesi

– need me sõbrad kolmekesi!”. Selline teema lasebki omakorda suurel loodusel kumada läbi kõikide tegevuste.

Pääsupoeg 1 asub looduslikult kaunis kohas, mistõttu on sagedased pikad jalutuskäigud mere äärde või metsa. Pidades silmas, et 2011. aasta on riiklikult nimetatud metsa-aastaks, õpetasime lastele selgeks puude-põõsaste nimetused ja nende eripära ning korjasime lehti herbaariumi tarbeks. Kõike seda õpitut kinnistasime oktoobrikuus meeldejääval õppekäigul RMK Viimsi looduskeskusesse, kus osalesime programmis “Eesti mets”.

Lisaks tugevale seosele loodusega pöörame me lastele õpetatavas tähelepanu ka ajaloole: mida me praegu siin Viimsis võime näha ja mis siinsetes rannnakülades oli enne. Selleks annavad hea ülevaate mitmed õppekäigud Viimsi Rannarahva Muuseumi näitustele, mida lapsed külastasid, nagu “Võrgu ilu”, “Hülgekütid”, “Kingu talu kevad-tööd”, “Eesti kalad”, “Röövpüük”, etendus “Kala kink” ja päkapiku töötoad. Siinjuures tahaks tänada kõiki Rannarahva Muuseumi töötajaid, kes meid alati avasüli vastu võtavad. Suur tänu ka kõikidele bussijuhtidele, kes meid sõidutavad.

Õppe- ja teatriskäigud

Pääsupoeg 1-s töötab ka kooliks ettevalmistuse rühm, kus on tähtsal kohal lugemisõpetus. Rõõm ja huvi esialgu raamatu piltide vaatamisest tekitab edaspidise lugemishuvi. Kui aasta 2010 oli lugemisaasta, siis Pääsupoegadel on traditsiooniks saamas, et külastame sügiseti õppetöö alguses Viimsi Raamatukogu.

Selliste õppekäikude raames tutvustatakse lastele raamatukogu tööd, näidatakse uusi huvitavaid raamatuid ja loetakse ette põnevaid katkendeid. Meie lapsed on siis mitte ainult head kuulajad, vaid nad oskavad ka ise peast esitada uut eesti lasteluulet.

Peale õppekäike anname lastele võimaluse kõik nähtu ja kuuldu paberile kanda kas lihtsalt joonistades või akvarellide, kriitide või guaššidega maalides. Laste soov meisterdada ja huvi kunsti vastu on väga suur.

Igapäevasele õppetegevusele lisaks aitavad Pääsupoegades laste andeid kaunite kunstide kaudu vormida ja esile tuua muusikatundide ja muusikaringi õpetajad Katrin Raamat, Hille Savi ja Kätlin Kasper ning balletiringi õpetaja Tiina Rebane. Tänu nende õpetajate pühendunud tegevusele on võimalik nii vanematele kui ka külalistele anda lastega toredaid ja sisukaid kontserte.

Selleks, et balletiringis õpitu paremini kinnistuks, on korraldatud ühiseid külastusi koos vanematega Rahvusooperisse Estonia vaatama balletti “Coppelia”, “Metshaldjas” ja “Kolm musketäri”. Teatritegemist ole-me käinud mitmel korral kaemas ka Eesti Nuku-Noorsooteatris.

Pääsupojale on traditsiooniks saanud ka see, et mitmed korrad aastas külastab meid erinevate etendustega Kaari Sillamaa Laste ja Noorte Muusikaliteater. Nendes etendustes mängivad ja laulavad alati lapsed, mis omakorda sütitab ka meie pääsupoegasid julgemini esinema ja soovi tahta esineda. Kasvatame me ju lapsi olema avatud, julged, suutma oma mõtteid ja tundeid väljendada, olema aus ja sõbralik.

Alates 2010. aaasta novembrist toimuvad Pääsupoeg 1 ruumes Helen Doroni inglise keele kursuste tunnid lastele, kes õpivad vanemas rühmas.

Niisuguses hoogsas rütmis kulgeb meie lasteaias iga päev. Meie pääsupojad on tublid ja õpihimulised. Töö lastega on väga huvitav ja rikastav. Loodan, et meil, õpetajatel, jätkub tahet, energiat ja sooja südant oma tööd vastutusrikkalt teha.

Palju jõudu ja jaksu kõigile õpetajatele ja nende abidele! Palju rõõmu ja lusti meie pääsupoegadele lasteaia viiendal sünnipäeval!

Lastele ja nende vanematele aga ütleme, et uks on kõigile pisikestele maailmakodanikele Pääsupojas valla. Tulge kaema, meil on palju põnevat ka edaspidiseks!

Infot meie tegemiste kohta saate kodulehelt www.paasupoeg.ee. Ootame vaatama-tutvuma ja mängima hommikuti k 10–12 ja õhtuti k 16–18.