Kõigest sellest hoogu juurde saades, otsustasid Voldemar ja Marge Zaidullin juba koolitatud päästjad kokku kutsuda ning päästekomando ametlikult ellu kutsuda. Peale põgusat läbirääkimist abivallavanem Guido Reimeriga saime vana masuudihoidla päästekomandole depoohooneks.

MTÜ Aasukalda Priitahtlik Päästekomando asutamiskoosolek toimus 19.04. 2013 aastal Viru-Nigula katlamaja vanas  masuudihoidlas. Koosolekul  osalesid Voldemar Zaidullin, Marge Zaidullin, Alari Preis, Jaak Lepik, Hardi Lepik, Riive Raam, Kaja Laineste ja Erlin Tammoja. Kinnitati MTÜ põhikiri ja arutleti tulevikuplaanide üle.

Esmase asjana otsustati „Teeme ära!" talgute korras vana masuudihoidla ära koristada. Talgupäeva edenedes lisandus oma komando liikmetele lisaks veel teisi huvilisi, noori ja vanemaid. Algus oligi tehtud.

Tore oli tõdeda, et meie tegemiste suhtes ei oldud ükskõiksed ning see andis tegutsemislusti juurde. Nii otsustati koos osaleda 2013. aasta Vabatahtliku Tuletõrje Foorumil Aegviidus. Foorumile läksime juba oma komando lipuga ja nimeliste särkidega. Nii jäime silma Päästeliidu juhatusele, kes olid varmad kutsuma meid ka Päästeliidu ridadesse. MTÜ Aasukalda Priitahtlik Päästekomando on Päästeliidu auväärne 70. liige.

Päästeliidu juhatuse liige Ants Raava pakkus meile võimalust Väike-Maarja Päästekoolis suitsusukeldumisel jälgida tule käitumist erinevates tingimustes. Õnnestus ära näha ka „tuleinglid", kes ilmutavad end alles 600º C kuumuse juures. Suitsusukeldumise kogemusest käis loo autor rääkimas Vikerraadios. Jooksvalt tegelesime komandole tuletõrje põhiauto otsimisega. Olime julged küsima ja 20. sept. tõime Iisakust  ära meie esimese tuletõrje põhiauto.

19-20 septembril sai osaletud 2013/2014 alustavate noorteringide seminaril Kallisabal. See käimine oli ajendatud talgupäeval meie tegemiste vastu huvi tundnud väikestest poistest. Meie jätkusuutlikkus ja ideede edasi kandmine sõltub ju suuresti järelkasvust, nii mõtlesime alustada selle aasta oktoobrist „Noor Päästja" ringitööga.

Nii palju siis praegu meie tegemistest. Nagu ikka on viisakas tänada inimesi, kelleta ei oleks me praegu seal, kus me oleme.

Tänan MTÜ Aasukalda Priitahtlik Päästekomando nimel:

  • Leino Virolainen -kelle abil said võimalikuks kõik siiani läbitud koolitused ja kaitsesüstimised;
  • Viru-Nigula Vallavalitsust - sujuva koostöö eest;
  • Alari Preis - pühendunud abikäsi  organiseerimisel;
  • Anita Reimer - ergas kaaslane koolitustel;
  • Jaak Janno - märkimisväärne abikäsi auto muretsemisel;
  • Ants Raava - meie „nähtavaks" muutmine suuremas mastaabis:
  • Vilve Kirs - teine oluline abikäsi auto ja varustuse muretsemisel ning julgustaja noortega tegelema hakkamiseks;
  • Komando liikmeid, toetajaliikmeid ja noori abilisi.


Marge Zaidullin

MTÜ Aasukalda Priitahtlik Päästekomando juhatuse liige