Padise Teataja uuris otsustajatelt, kas tõmbekeskuste valik on nüüd lõplik, mida see võiks kokkuvõttes tähendada Padise kandile ja Lääne-Harju piirkonnale üldse ning kuidas saavutada või soodustada tõmbekeskuste teket.

Regionaalministri omavalitsusreformi projektijuht Sulev Valner tõdes, et kindlasti mõtles maavanem tõmbekeskuste valikut tehes läbi võimalikud mõjud. „Kõrvalt vaadates ongi ju objektiivne tõsiasi, et teil seal ei ole ühtegi muud vähegi tugevat tõmbekeskust Keila kõrval," märkis Valner.

"Pakutud liitmoodustis Padise- Rummu-Vasalemma näitab tegelikult sedasama, et ükski neist eraldi ei kanna hästi välja.

Võib-olla ei ole üldse paha mõte vaadata kogu seda piirkonda tulevikus kui üht potentsiaalset suuremat ja tugevamat omavalitsust, et olla teiste Harjumaa omavalitsustega konkurentsivõimeline."

Harju maavanem Ülle Rajasalu sõnul esitas ta regionaalministrile Harjumaa keskuste teemaplaneeringu, mis on osa algatatud ja menetluses olevast Harjumaa üldplaneeringust.

„Keskuste planeeringut me ei käsitlenud hardusreformi kontekstis. Ministrile saadetu näitas ära olemasolevad ehk täna toimivad tõmbekeskused, algatatud ja menetluses olevad planeeringud, mis näitavad lisanduvaid tõmbekeskusi lähitulevikus ehk nn kuldset ring ümber pealinna," ütles ta, lisades, et Rummu-Vasalemma jääb teise ehk nn. hõbedasse ringi, mis on ajalooliselt teatud-tuntud piirkond.

„Millest moodustub siis tõmbekeskus? Elanike arv, kelledest enamusele pakutakse tööd oma keskuses ehk siis töökohad, koolid, lasteaiad, kaubandus, pangad, postkontorid jne," lausus maavanem. „Rummu- Vasalemma võib tulevikus saada tõmbekeskuseks eeldusel, et vana lagunenud vanglapiirkond lammutatakse ja tekib uus tööstusasum ning eelpool nimetatud teenused.

Vasalemma eelduseks on raudtee olemasolu, mis annab sellele piirkonnale perspektiivse võimaluse areneda keskuseks." Vallavanem Leemet Vaikmaa sõnul on tõmbekeskuste määratlemine osa regionaalministri poolt algatatud haldusreformi kavast ja see toimus vastavalt siseministeeriumi juhendile, mis seadis punktisüsteemi ja kriteeriumid, millele tõmbekeskus peaks vastama. Töö tulemusel määratleti Harjumaale 17 tõmbekeskust, mille hulgas ka Padise-Rummu-Vasalemma (punktisummalt 6.-7. koht). Padise saamist tõmbekeskuseks üksi takistab ühe seatud olulisema tingimuse täitmine - see on üle 1000 elanikuga asustusüksuse olemasolu.

Millist mõju tulevikule tõmbekeskuste teema avaldab, on vallavanema hinnangul raske ennustada. „Valdade ühendamine või ühinemine Lääne-Harjumaal ning tegeliku tõmbekeskuse teke Tallinna ja Haapsalu vahel peab paratamatult arvestama väga suurte vahemaadega. On selge, et Vasalemma ja Nõva vallad on meie võimalikud partnerid tuleviku haldusterritoriaalse mudeli korral. Kuhu see tõmbav keskus peaks täpselt tulema ja kas seda üldse vaja on - see võiks olla vallakogukonna otsustada," lausus Vaikmaa. 
Harjumaa omavalitsusjuhid valisid algselt 17 tõmbekeskust, millest maavanem jättis alles 11.