Ala võiksid kasutada peale kohalike elanike ka sise- ja välisturistid. Aktiivse vaba aja veetmise piirkond loob olulist lisaväärtust piirkonna elanikele, läheduses tegutsevatele ettevõtetele, kinnisvarale kui ka teistele piirkonna asutustele (koolid, lasteaiad jne).

Hiljem võiks rekonstrueeritav rajatav rada olla ühendatud teiste valla huviobjektide ning matka- ja liikumisradadega.

Osaliselt terviserajaga haakuvalt ja seda täiendavalt on lähiajal käsitletavale teritooriumile otstarbekas rajada ka loodus- ja kultuuriloo õpperada, jõulinnak ning peale praeguse kunstmuruga jalgpalliplatsi ka võrkpalliväljak.

Arendamisplaanide taga on olemasolevad looduslikud, geograafilised, kultuuriloolised ning taristu plussid.

Looduslikud olud on suurepärased: vaheldusrikas ja huvitav reljeef, valgusküllased ja tuulte eest hästi kaitstud männimetsad, ilusad vaated Kloostri jõe sügavale maasse lõikunud orgu ühes vanajõgede, külgorgude ja jõe sootidega. Raja äärde jääb uudistamiseks palju ajaloolisi ja kultuurilisi huviväärsusi: Padise klooster, linnamägi ja mõis.

Geograafilised olud on suurepärased. Padise valla keskuses asuvad terviserajad on Suur-Tallinna piirist 45, Laagrist ja Sauelt 30, Keilast 20, Paldiskist 17, Haapsalust 50 ja Ämari lennubaasist mõne kilomeetri kaugusel.

Lisaks toetab radade kasutamist oleasolev taristu. Raja ühes alguspunktis asuv Padise kool ja võimla võimaldavad pakkuda riietumis-, pesemis- ja saunavõimalust.

Samuti jäävad raja äärde majutus- ja toitlustusvõimalused. Lisaks pakuvad lähiümbruse ettevõtted teisi aktiivse aja veetmise võimalusi: seal hulgas seiklusparki, ratsutamist, kontserte ja laagreid.

Padise terviserajad on kujunenud välja pika aja jooksul olemasolevatele kitsatele metsakvartalite sihtidele ning neid ühendavatele isetekkelistele või metsatöömasinate poolt tekitatud rajalõikudele. Radade isetekkelisus näitab selgelt kohalike elanike pikaajalist ja jätkuvat huvi looduses liikumise vastu.

Sellest huvist lähtuvalt on vald liikumisradadel teinud hädavajalikke töid. Endise veskihoone juurde Padise vallamaja taha on rajatud uus rajalõik koos kelgumäega. Rajatud on kilomeetrine valgustatud rajalõik, mida saab sõita või joosta mõlemas suunas kokku kahekilomeetrisel ringil. Pikemale matkarajale on ehitatud kolm jõge ületavat silda.

Loodetavasti jõuab vald lähiajal Riigi Metsamajandamise Keskusega, kelle maadel terviserajad paiknevad, maakasutuslepingu ning konstruktiivse koostööni.

Lepingu puudumine on olnud siiani peamine radade hoogsa arendamise takistus.

Ühtlasi võimaldab see edaspidi taotleda arendamis toestusi erinevatest toetusmeetmetest.