1343. aastal toimunud Jüriöö ülestõusu on Padisel aastaid tagasi tähistatud suuremate ja väiksemate ettevõtmistega.On organiseeritud nii lastele mõeldud ümber tiigi jooksu kui ka kontserte. Tuleretke eesmärk oleks selle olulise päeva tähistamise traditsioon Padisel taastada. Legend räägib, et Jüriöö ülestõus sai alguse Harjumaal ühel mäekünkal asuva maja süütamisega. Tuletooja kandev idee legend Jüriöö algust tähistanud maja süütaja retke kohta läbi vaenlasi täis maa majani, mille süütamine pidi alustama mässu. See retk on täis erinevaid takistusi ning ülesandeid ja rada läbitakse jalgsi.


Tuleretkel on kolm erineva tasemega rada - Tuletooja rada, mille pikkuseks umbkaudu 25km, Sõnumitooja rada, mille pikkuseks ligikaudu 10km ja kõige väiksematele maastikumängu stiilis Väikese Luuraja rada Padise kloostri lähiümbruses. Tuletooja rajale on oodatud kõikide jõustruktuuride esindajad ja täisealised osalised, kes ei karda väljakutseid, erinevaid ülesandeid ja rajal liikuvat vastase väge. Sõnumitooja rada peaks sobima kõige paremini neile, kes tahavad veeta põneva päeva perega ja noortele, kes üle 12 aasta vanad. Mõlemile rajale minemiseks on vaja moodustada 2-4 inimesest koosnev salk ja see eelnevalt registreerida. Väiksed luurajad võistlevad individuaalselt ja eelnevat registreerimist vaja ei ole.   See on võimalus saada teada, kas sinus on muistse eestlase kangust, nutikust ja jõudu. Kutsu kokku tuletooja salk ja tunne, mida võisid tunda need vaprad võitlejad, kes pidid oma elu kaalule pannes rändama läbi vaenlastest kubiseva maa, et läita maja, mis andis märku kõigile teistele vaenuvägede vastu ülestõusmiseks.


Kõigile võistlejatele on tagatud lõunasöök, ööbimiskoht  (vajalik magamisalus ja -kott), pesemisvõimalus, saun ja esmaabi rajal.


Parimale Tuletooja salgale väärt auhinnad Gladiuselt. Lastele auhinnad Kalevi kommivabrikult. Kõigile lõpetajatele aukiri. Pealtvaatajatele ja lastele on sündmus tasuta. Jüriöö erimenüü Padise mõisas. Registreerumine kestab 19. aprillini Tuleretke kodulehel