Teemat oskas valgustada Raba talu perenaine Hilja Johanson. Ta rääkis, et silda parandasid kodanikualgatuse korras suvitajad, kes kasutavad AS Kohimo puhkebaasi. Nad lammutasid hoovil olevad laste ronimispuud maha ja tugevdasid nendega silla omapoolse otsa talasid. Proua Johanson rääkis, et kuna silla teine ots on nende maal, panid nad välja ka hoiatussildi, et üle võib käia omal vastutusel.

Olukord on varasemast palju parem ja silda kasutatakse juba aktiivselt, kuid igaksjuhuks ei võta nad hoiatussilti maha. Ta on otsinud parandamiseks abi vallast, sest kuigi purre on vormiliselt eramaadel, on see avalikus kasutuses. Proua sõnul jäi tal sellest käigust kevadel mõru mälestus: maha lõhkuda purret ei lubatud, kuid abi ka ei saanud. Pärast seda, kui ta kurtis muret volikogu liikmele Marika Hiiemaale, tõmmati kevadel silla otstesse punased lindid.

Ei saa öelda, et vald pole üldse aidanud, kuid mõne aasta eest valla remondibrigaadi tehtud parandused on tänaseks lagunenud. Kord oli kohalike valimiste eel selle silla kordategemine isegi valimislubadus ja unistati õige suurelt, aga tema ei soovi enamat, kui pisut puumaterjali, et ka pehkinud põhjalauad ja käsipuud välja vahetada. Johansoni pere on alati lubanud purret kasutada ,kuid nad soovivad vallalt selleks abi ja pisut puumaterjali, et ülekäik saaks korda ja oleks kõigile kasutajatele turvaline .