Lapsepõlv möödus sul Ida-Virumaal. Kuidas Lääne-Virumaale ja Sõmeru valda sattusid?

Peale keskkooli lõpetamist läksin õppima Viljandi Kultuurikooli kultuuritööd ja tantsu. Sealt suunati mind Haljalasse praktikale. Hiljem pakuti mulle Haljalas massisektori juhataja ametikohta, millel töötasin kuni Sõmeru valda tulekuni 1994. aastal. Elukohavahetuse põhjuseks oli minu abikaasa, kelle elukoht oli Sõmerul.

Oled Sõmerul elanud ja töötanud juba 17 aastat. Kuidas siin alustasid?

Sõmerule tulles olin mõned aastad kodus, kuna lapsed olid väikesed. Tööle võeti mind siia tantsujuhiks. Hakkasin tantsu õpetama ja samas ka ise kursustel käima, et ennast tantsu alal täiendada. Lisaks läksin õppima aeroobikatreeneriks. Huvi aeroobika vastu oli väga suur - saal oli alati rahvast täis. Juhendasin ka laste tantsutruppi.

Line-tantsuga hakkasid alles hiljuti tegelema, kuidas selle enda jaoks avastasid?

Line

-tantsuni jõudsin ma tänu Maia Simkinile, kes oli sel ajal Sõmeru valla kultuurispetsialist. Tema saatis mind Kaie Segeri juurde kursustele. Algul oli see üllatavalt võõras - meenutas paljuski eesti rahvatantsu. Praegu ma Kaie juures enam tihti kohal ei käi, sest õpin internetist. Arvatakse, et line-tants on naiste pärusmaa ja üksi tantsimiseks, kuid tegelikult tantsitakse seda siiski paaris. Aga mis teha, kui mehed tantsima ei tule. Nii ongi trennis ainult naised.

Valdad mitmeid tantsustiile, mida praegu õpetad?

Tantsin breiki, rahva-, peo-, show- ja line-tantsu. Praegu tegelen linetantsuga. Õpetan gruppe Kundas, Ubjas, Sõmerul. Sõmerul on tantsutrennid algajatele, keskastmele ja edasijõudnutele. Juhendan ka kaheksaliikmelist show-tantsugruppi, kes on koos käinud juba viis aastat. Alguse sai see grupp aeroobikarühmast. Line-tantsu treeningud on kord nädalas. Show-grupiga töötame tunduvalt rohkem. Lisaks tantsule teeme veel üldfüüsilist trenni. Tantsu puhul on see väga oluline.

Kus show-gruppi esinemas saab näha?

Esinemisi tuleb päris tihti ette. Mõni kuu lausa iga nädal. Aasta lõpp ja kevad on olnud esinemiste poolest kõige tihedamad. Oleme üles astunud rohkem maakonna piires. Tihti kutsutaks juubelitele, firmade üritustele ja muidugi esineme ka oma vallas. Me ei ole aga siiani oma tantsutrupile suutnud nime välja mõelda. Kellel hea nimi varuks, siis andku aga julgelt teada minu meiliaadressile pillenomme@hot.ee. Tahangi siinkohal tänada oma trupi naisi, kes minuga kõik need viis aastat vastu on pidanud.

Elu pakub pidevalt midagi uut. Oled enda jaoks leidnud midagi põnevat, mida veel õppida?

Praegu õpin omal käel uut aeroobikastiili - bodybalance. See on raske, kuid huvitav. Võib-olla juba sügisel alustan jälle aeroobikaga. Väga paljud küsivad, et millal trennid hakkavad, rahval huvi on.

Mida võid enda suurimaks kordaminekuks lugeda?

Haljalas töötades moodustasin rahvatantsurühma Segapidi, milles oli algselt kolm liiget - kaks naist ja üks mees. See on kasvanud väga elujõuliseks tantsukollektiiviks. See on mulle väga hingelähedane, kuigi ise ma seal enam ei tantsi.

Kas sinu arvates on Sõmeru inimesed aktiivsed võtmaks osa pakutavate ringide-seltside tööst?

On olnud hooaegu, mil sügisel on saal rahvast täis, kuid kevadeni on ainult mõni inimene vastu pidanud.

Eks oma rolli selles mängisid ka ruumid kus harjutamas käidi. Need olid ikka väga viletsas seisus. Praegu on meil kasutada uus klubi ja noorenduskuuri läbi teinud noortekeskus. Tingimused on praegu võrratult paremad ja eks see on ka üheks põhjuseks, et rahvas pisut aktiivsemaks on muutunud.

Aga arenguruumi veel on küllaga. Meie vallas on päris palju võimalusi mõne meelepärase trenni, ringi või seltsingu tööst osa võtta. Kurb on kuulda, kui aeg-ajalt keegi ikka ütleb, et meil vallas midagi ei toimu. Toimub küll. Tuleb lihtsalt kodunt välja tulla ja osaleda.