Maja sai seestpoolt uus ja uhke, uudistajaid käis palju. Kohe avamispäeval vallutasid noored maja lausa tormijooksuga. Elus ikka juhtub, et lapse sündides soovivad vanemad teda näha ja kasvatada ühtmoodi, kuid lapsel tuleb siiski oma tegu, oma nägu. Täna tuleb tunnistada, et keskuses on oma koha sisse seadnud ja tegevuse leidnud väikelapsed, noored, täiskasvanud ja eakad.

Noored on majas see sihtrühm, kes vajab pidevat tähelepanu ja sekkumist, seda peaks ju iga lapsevanem isegi teadma, mis juhub, kui noored suurema seltskonnaga kokku saavad. Koos avalduvad uued anded ja tegevused. Et noorte ülevoolav energia saaks positiivselt ära kasutatud, hakkasime projektide abil huvitegevusele rahastust otsima, kuid kohe takerdusime seadustesse. Seadusekeeled käsitavad päevakeskust kui eakate rehhabilitatsiooniasutust, mistõttu saime mitmelt poolt vastuseks, et noortele suunatud rahakatlast me teie asutusele küll raha anda ei saa. Eelmisel kevadel tekkinud probleemide ja ettepanekute põhjal tegi volikogu vajalikud muudatused, seetõttu on meil võimalus käesoleval hooajal osaleda Euroopa Liidu rahastatud projektis, mis suunatud just huvitegevuse korraldamiseks noortele. Edasi liikusime mõttega, et kõigil keskusesse koondunud sihtrühmadel võiks olla ka seaduse keeles võrdsed võimalused. Nii jõudsimegi nimevahetuseni.

Käesoleva aasta algusest on päevakeskuse õigusjärglaseks Kilingi-Nõmme vabaajakeskus. Nimi võimaldab kasutada esitähtedest moodustuvat hellitusnime Kivake. Loodame siis, et uus nimi iseloomustab selgemalt vallarahvale pakutavaid võimalusi ja on paremas kooskõlas keskuse seniste tegevustega. Nii nagu varem, saab ka edaspidi vabaajakeskuses soojas bussi oodata, lehti lugeda, arvutit kasutada, telerit vaadata, wiid, piljardit või lauatennist mängida, kangastelgedel kududa, teed keeta - einestada, väikelastega mängida, sünnipäevasid tähistada, muusikat luua või lihtsalt oma vaba aega veeta ning muudest tegevustest puhata.

Keskus on kokkusaamise kohaks mitmetele täiskasvanutele suunatud huviringidele ja klubidele, kus küll valdav osa huvitegevusi on omaalgatuslikud ja isemajandavad. Huviliste palvel algab jooga nüüd ka õhtusel ajal, neljapäeviti 17.30-19.00. jätkub aga endiselt ka kolmapäeviti 10.30-12.00.

Vabaajakeskusesse on kõik jätkuvalt teretulnud!

Ringide kava vabaajakeskuses:

Teisipäeviti


10.00 Eakate kunstiring
15.00 Loovusring noortele
16.00 Skautide koondus
17.00-20.00 Noorte ja töötavate huviliste kunstiring.

Kolmapäeviti


10.30.-12.00 Enesemassaaž, jooga.
15.00-17.00 Loovusring noortele

Neljapäeviti


11.00 Käsitööring „Kodu kauniks"
16.00 Skautide koondus
17.30-19.00 Enesemassaaž, jooga.