Vallarahvas oli kutsutud Paide Kultuurikeskuse kammersaali. Fuajees oli üleval just selleks tähtpäevaks koostatud näitus meie küladest.


Esialgu saab seda näitust näha Paide vallavalitsuse ruumides ning tulevikus vast ka meie suuremate külade keskustes.


Pidupäeva kõnesid pidasid volikogu esimees Raivo Raja ja vallavanem Veljo Tammik.


Paide valda olid õnnitlema tulnud Järva maavanem proua Tiina Oraste, Järvamaa Omavalitsuse Liidu juhatuse esimees Kristjan Kõljalg, Paide abilinnapea Janno Lehemets ning meie sõprusvalla Jõgeva valla volikogu esimees Rainis Uiga ja vallavanem Enn Kurg.


Meil on vallas palju ühiskondlikult aktiivseid ja valla eduka arengu nimel töötavaid kodanikke. Paide vallas on elujõulised külad ning nende ees „kogukonna pärlitena" külavanemad. Paide valla lapsed on andekad ja tublid õppurid. Sõites ringi mööda valda, märkate ehk, et meil on palju kauneid kodusid ning ka .rmad paistavad silma heakorraga. Meil on tõsiselt hea meel, et tublisid inimesi märgatakse ja tunnustatakse.


Paide valla kodanike tunnustati alljärgnevalt:


Paide valla aukodaniku nimetus omistati pikaajalise ja sihikindla töö eest Paide valla arendamisel Ando Pertmannile.


Aktiivse tegevuse eest Paide valla arendamisel tunnustati aukirjaga Tõnu Ullat, Anneli Tumanskit, Aarne Tischlerit ja Tormi Nugist.


Pille Savistele omistati aukiri noorsootöö arendamise eest Paide vallas.


„Aasta tegija" tiitli pälvis Palu veisefarmi ehitamise eest Sargvere Põllumajandus Ühistu.


Tänukirja aktiivse ühiskondliku tegevuse eest Paide vallas said Hardi Ulla, Kalmer Anton, Koida Mölder, Margo Hussar, Evi Kivisikk, Sirje Soomeri, Lauma Raaper ja Enno Vatsel.


Tänukirja aktiivse kultuurielu edendamise eest said Leila Joosepson ja Ryosuke Kurahashi, pikaajalise tegevuse eest pühapäevakoolis Taivi Lohk, aktiivse tegevuse eest kodukoha arendamisel Hele ja Mark Kingisepp.

RTV Saekoda tunnustati tänukirjaga Sargvere piirkonna arengu toetamise eest.

Paide valla tublid õpilased 1-6 klassini on Cecile Vene, Markus Aasa, Mia Sarapuu ja Rait Õlge. Kiituskirja ning preemia sai Raido Aunpuu.

Tublid õpilased 7-12 klassini on Triin- Mary Raudkivi, Sanne Servet, Kristo Aunpuu, Guido Schilf, Birgit Suurorg, Õnne-Ly Toomsalu, Mehirt Emmus, Janelin Remmelgas ja Arto Roo.

Kiituskirja ja preemia sai Marilin Tumanski. Tublid, aktiivsed ja eeskujuliku käitumisega 1.-5. kl. õpilased on Adele Lisette Saar, Kunter Grupmann ja Dhalya-Mary Lohk. Kiituskirja ja „Väike aga tubli" preemia sai Liisa Allorg. 2013 aasta „Tubli küla" tiitli pälvis Mustla küla ja parim külavanem on Sargvere külavanem Rita Laanetu.

Valla kaunimad aia on: I koht Korba külast Tatjana ja Sergei Kožik, II koht Kirila külast Andrei Rikberg ja Gerdi Eisler-Rikberg ning III koht Viraksaare külast Helve ja Valdek Kendla. Tootmisja büroohoonete grupis sai preemia Anna külast OÜ Aarman Puit.

Heakorrakomisjon andis välja ka eripreemia Sargvere Lennu kinnistu eest SA-le Noorte ja Spordiklubi Keelutsoon.

Märtsi kuu algul kuulutasime välja konkursi, mille eesmärgiks oli leida Paide valda tutvustavad meened, mida kinkida meie kodanikele, külalistele ja koostööpartneritele.

Konkursile laekus kokku 9 meenet-ideed. Kõik meened ja ideed olid üleval ka valla aastapäeval ning külalised said hääletada oma lemmiku poolt. Meenekonkursi võitjaks tunnistati ülekaalukalt kaunis karikakrakujuline kell, autoriks Helle Künsar. Kõik teisi meeneid ja ideid hindas publik pea võrdselt. Suured tänud konkursist osavõtjatele!

Aastapäeva külalistele esinesid Koigi valla andekad noormehed Erik ja Mait Mikussaar, segarahvatantsurühm Vallatsi ning Paide meeskoor. Tantsuks mängis ansambel „Tänatehtu".

Õnnitlused tunnustuse saajatele! Aitäh esinejatele ja osalejatele!