Raamatukogu kasutamine on olnud vägagi elav Tõusutrendi võib märgata kõigis meie tööd iseloomustatavates näitajates: lugejate arv ulatus rekordilise 550-ni, külastusi oli 7381 ja laenutusi 18606. Laenutuste hulka võiks lisaks arvata veel 800 ühikut raamatukogus kohapeal loetud, kasutatud kirjandust.

Kas Sina tellid seda, mida rahvas eeldatavasti soovib lugeda või loevad inimesed seda, mida Sina pead tellima?

2011. aastal sai Paikuse raamatukogu riigilt 6000 eurot, vald toetas umbes sama summaga. Uusi raamatuid saime 640 nimetust, sh ligi 200 teatmeteost. 40 % ilukirjandusest oli eesti kirjandus. Ajakirju ja ajalehti oli tellitud 30 nimetust, neist „Psühholoogia Sinule" ja „Imeline Teadus" esimest aastat.

Nii et vastus küsimusele oleks see, et meie rahvas on saanud lugeda seda, mida soovib. Kuigi mõne raamatu puhul tuleb ka järjekorras oodata.

Millised raamatud olid popid ja kuidas siis selle Cartlandiga ka meil lood on?

Peab kohe ütlema, et kümne enim laenutatud teose hulgas ei olnud ei Barbara Cartlandi, Nora Robersit ja sel aastal ei jõudnud sinna ka Erik Tohvri.

2011 laenutuste TOP 10:

Lea Arme „Ma olen elanud"; S. Meyer „Videviku" saaga; A. Lindgreni „Meisterdetektiiv Blomkvist"; S. Larssoni triloogia „Lohetätoveeringuga tüdruk"; S. Oksaneni „Puhastus"; C. Cooksoni triloogia „Mallenite needus"; Minu sarjast „Minu Neenetsimaa"; „Minu Moskva" ja „Minu Brüssel".

Mida soovid oma lugejatele uueks aastaks?

Milliseks kujuneb 2012 aasta, sõltub mingil määral ka meist endist. Loodan, et ilmub palju häid raamatuid ja et raamatukogul oleks ka sel aastal piisavalt vahendeid neid osta. Loodan, et inimeste maitse ümberkasvatamine jõuvõtetega ei võõruta neid lugemast sootuks.

Soovin, et kõik lugejad leiavad endale meelepärase ja lugemisnaudingut pakkuva raamatu ning jäävad rahule teenusega, mida suudame neile täna pakkuda.