Lasteaia ehitamise üks algatajaid omaaegne Pala külanõukogu esimees ja esimene vallavanem Sulev Ottson meenutas: „Pärast lasteaia avamist paranesid märgavalt kohalike elanike elutingimused, sest ega laste kodus kasvatamine tööl käimise kõrvalt pole ju kuigi kerge." Ottsoni sõnul allus lasteaed oma esimestel tegutsemisaastatel Pala kolhoosile.

Sünnipäeva peol tunnustati ka lasteaia esimest juhatajat Helgi Vaga ja järgmisena selles ametis olnud Helgi Raudmäed ja Eve Erest.

„Pala lasteaia õpetajad ja töötajad on loonud siinsetele poistele ja tüdrukutele vajalikud tingimused mängimiseks, esimeste teadmiste ja oskuste omandamiseks, puhkamiseks. Lasteaeda ümbritseb looduskaunis õu, mitmete sportimise ja mängimise atraktsioonidega.
Kohaliku omavalitsus on aga investeerinud selleks, et lasteaed oleks võimalikult hubane ja tänapäevane," lausus Pala vallavanem Joszef Weinrauch, kes kinkis lasteaiale antiikset amforat meenutava vaasi.

Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev toonitas, et laseaed tõestab kohaliku elu jätkusuutlikkust ja edasiminekut Pala vallas. Svjatõšev ja Jõgeva maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja kt Andi Einaste kinkisid lasteaiale raamatuid, maiustusi ja lustaka väljanägemisega suveniirseene. Pala kooli direktori Malle Weinrauchi sõnul on lasteaed tugevaks taimelavaks koolile. „Lasteaiast tulevad ikka kooli nutikad ja teadmishimulised õpilased," lisas ta.

Lasteaia juubelikontserti sisustasid nii lasteaia kui ka sõimerühmade poisid ja tüdrukud.


Lapsed sügismatkal