Aukodaniku nimetuse pälvinud Silvia Huononen on töötanud Pala vallas pedagoogina üle poole sajandi. 1951-1968 töötas ta õpetajana Assikvere koolis ja pärast selle sulgemist kuni pensionile jäämiseni 1994 aastal Anna Haava nimelises Pala koolis. Silvia Huononen õpetas ennekõike algklassilapsi. „Õpilastele on ta meelde jäänud range, nõudliku ja oma tööd armastavana," ütles Pala vallavanem Jozsef Weinrauch. Pikka aega juhendas Huononen Pala Kultuurimaja seenioride tantsurühma Siisik, mis veel praegugi osaleb mitmetel kultuurisündmustel.

Aukodanikuks saanud Eha Uusen Nõvalt on Jõevalla Külade Seltsi asutajaliige, kelle algatusel hakati 1985. aastal kodukandipäevi korraldama. Koos Valter Vunkiga on ta kirjutanud kaks raamatut, mis näinud trükivalgust 1995 ja 1996 aastal „Jõe - me koduvald". "Need, kes on kuulnud Eha akordionimängu ja laulu õdede Elkenite ansambli koosseisus, peavad teda igati andekaks harrastusmuusikuks," lausus omavalitsusjuht Weinrauch.

Aasta Tegijaks 2011 said keeleteadlase Villem Ernitsa 120. sünniaastapäeva tähistamise korraldamise eestvedaja Ave Kuslap ja Vahur Sepp looduse õpperaja skeemide ja kirjelduste koostamise ja kujundamise eest.

Aasta Teoks 2011 kuulutati Paintballi siseruumide ja välispargi rajamine, mida teostas osaühing Kondor Sport eesotsas Martin Mässoga Teine Aasta Tegu oli Palal toimunud Jõgevamaa Laulu- ja Tanstupidu, mille läbiviimisel nägid kohalikest tegijatest kõige suuremat vaeva Anna Haava nimelise Pala kooli direktor ja rahvatantsutegelane Malle Weinrauch, majandusjuhataja Monika Nõmm ja vallavalitsuse kultuuritööspetsialist Margit Soieva.