Erinevalt ooperist kätkeb muusikal veel ka aktiivset tegevust. Meie lastel tuleb oma te­gelaskujude sellisel keerukal, kuid huvitaval viisil kehastamine imehästi välja. Eks proo­vige ise veenvalt ehmuda, rõõmustada või pageda metsiku hundi eest, kui teil on käes mikrofon ja ise samal ajal laulate! Meie noo­red näitlejad said sellega imeliselt hakkama. Nad elasid oma tegelaskujusid kehastades rolli täielikult sisse, mõtlesid välja, kuidas nende kangelased peaksid käi­tuma, kasutasid oskuslikult rekvisiite ja õmblesid ise kostüümid (siinkohal osutus küll täiesti asendamatuks las­tevanemate abi). Kui lapsed ilmusid lavale, unustasid vaatajad täiesti, et nende ees on nende klassikaaslased - sedavõrd veenvad olid muinasjutu­tegelased kits (Maria Suhhonenko), kitsetalled (Polina Osnatš, Tatjana Rumjantseva, Veronika Prihodko, Patrisia Rudkova, Maria Ponomarjo­va ja Karina Jedigarova), hunt (Radu Šiman), vaprad politseinikud (Kons­tantin Kalagin, Pavel Majorov, Alek­sandr Kaznikov ja Valeria Safarova) ning koor (Jelizaveta Gerassimova, Maria Linnik, Viktoria Millere, Nikol Rudakova, Jelena Šram, Valeria Janko, Julia Baidukova ja Anastassia Šurõgi­na), kes laval sündmustikku ette kand­sid. Nõnda kõik koos loodigi lavastaja (muusikaõpetaja Svetlana Vesselova) juhendamisel lustlik lavastus nii kooli õpi­laste kui ka külaliste rõõmuks.

„Hunt ja seitse kitsetalle" ei ole aga sugu­gi esimene muusikal, millega meie lapsed välja on tulnud. Novembris mängiti suure eduga ühe teise muinasjutu ainetel loodud etendust kärbsest, kes kõndis mööda põl­du ja leidis raha. Publik kuulas koos tege­lastega koori jutustust ning naeris laginal, tervitades tarakane, mesilasi ja liblikaid, kes kärbsele külla tulid; värisesid hirmust, nähes hirmuäratavat ämblikku, ning rõõ­mustasid ulja sääse ilmumise peale.

Eriti tormilise aplausi kutsus aga esile lõpukad­rill, mille esitasid kõik laulvad ja tantsivad näitlejad üheskoos.

Eriti meeldiv oli kuulda pealtvaatajate suust küsimust: „Ja millal järgmine etendus tu­leb?". Seega ei saanud me kohe kuidagi loor­beritele puhkama jääda. Tuleb jälle mõelda välja midagi uut ja ebatavalist, kehastuda uutesse roolidesse, õppida pähe sõnad ja treenida häält, sest tõelised lavatähed, kelle­na meie lapsed on ennast juba tõestanud, ei saa ju publiku ootusi petta!