Üks vahva seik tuli meelde klaveriõpilase Kullar Laiapeaga. Kui sai temalt küsitud, miks sa klaverit õppida tahad, vastas ta prille ninale lükates nii: "See on alles algus, hiljem lähen süntesaatori peale üle." Nüüdseks on saanud temast ettevõtte juht, kes tegeleb väga huvitavate valgusmuusika innovaatiliste lahenduste leidmise ja pakkumisega."

Õpetaja Maiu käe all õppinud Heili Jõgisol on au olla 1994. a lõpetanud kooli esimese lennu ainus vilistlane.

Kahekümne aasta jooksul on kunstide kooli lõputunnistuse saanud 75 õpilast. Mitmeid kordi enam on neid lapsi ja noori, kes huvikoolis käinud pikemat või lühemat aega, kuid mingil põhjusel enne lõpetamist koolist lahkunud. Nendegi kujunemisse on kunst ja muusika oma hea jälje jätnud.

Aastatega on kasvanud huvialade ring, mida koolis õppida saab: kunst, kitarr ja klaver olid algusest peale, kuid lisandunud on laulustuudio, puhkpillid, löökpillid, lastekoor ja viimasena alustas 2009. aastal tööd pärimusring väikekandle õpetamisega.

Head on kahekümne aasta jooksul olnud palju: kooli jõudsid esimesed meie vilistlaste lapsed; vilistlane Taavi Langi töötas koolis mitu aastat kitarriõpetajana; mitmed lõpetajad on valinud edasiõppimiseks siin õpitud huviala ning osa neist on seeläbi saanud endale ameti ja elukutse; meie kasutuses on soe ja kodune maja, mida on jõudumööda remonditud; 2005. aastast alates on meil oma saal, kus toimuvad kontserdid ja muud kooli sündmused; oleme üheksa korda korraldanud maakondlikku laste ja noorte kunstikonkurssi „Oma silmaga" (sellest on saanud omal moel ka üks Kehtna valla tunnusmärk); koolil on oma logo. Seda loetelu võiks jätkata veelgi...

Meil on tõepoolest hea meel, et Kehtna vald on omaks pidanud ja hoidnud meie kunstide kooli. Selle kooli ülesanne ei ole lihtsalt muusika ja kunsti õpetamine -väga tähtis on laia kultuurilise silmaringiga ja haritud vallakodanike kasvatamine. Need lapsed ja noored, kes on siit läbi käinud, oskavad nautida kaunist enda ümber, väärtustavad meie valla raamatukogude ja rahvamajade tööd, on targad kultuuritarbijad. Koos lastega kasvavad ka vanemad. Tegelikult on kogu tegevus meie koolis laiemas mõttes kogukonna ergastamine ja sidumine.

Lisaks lastele saavad ka täiskasvanud end kunstide kooli juures täiendada ja leida meelepärast tegevust inglise keele, kunsti ja käsitöö alal.

Peame oma kooli missiooniks iga õppija loomingulisuse ja mitmekülgsuse arendamist ning kvaliteetse huvihariduse ja mitmekülgse huvitegevuse võimaldamist Kehtna valla elanikele.

Soovime olla püsivalt arenev ja nüüdisaegne huvikool ning tunneme endal vastutust kohaliku kultuurielu edendajate ja hoidjatena.

Tänasel päeval on Kehtna Kunstide Kooliga seotud kolmandik Kehtna Põhikooli ja kümnendik Valtu Põhikooli õpilastest. Veel käib siin koolis Kehtna MTK, Rapla ja Järvakandi koolide ning Kehtna lasteaia lapsi. Õpetajate ja töötajatega kokku moodustab see 90liikmelise koolipere. Usun, et me kõik ühineme Maiu Kell-Kanguri mõttega meie koolist: „Alati soe, kodune ja rõõmus tunne heade ja soojade meenutustega." ja tema sooviga:„Palju kauneid kunste kõigile!"