Paluküla Klubisse kuuluvad nii Lelle piirkonna aktiivsed inimesed kui ka noored sportlased, kes soovivad arendada Paluküla atraktiivseks mäekeskuseks.

„Laiemas plaanis oleme mõelnud ka sellele, et meie valla noored leiaksid endale meelepärast tegevust ja tööd oma kodukohas, mitte ei läheks võimaluste puudumise pärast kodudest kaugele treeningvõimalusi otsima ega peaks kodukohast lahkuma," sõnas MTÜ juhatuse liige Katrin Talu, kelle mõlemad pojad on andekad lumelaudurid.

Klubi eestvedaja Lauri Mölder on noor lumelaudur, kes sai ekstreemspordipisiku kuus aastat tagasi just tänu Paluküla mäele. Koos teiste Rapla X-perience Teami (RXT) kuuluvate lumelauduritega harjutavad noored rahvusvahelisteks võistluseks Palukülas.

„Tingimused võiksid tunduvalt paremad olla, kuna pidevalt mäest üles kõndimine raiskab lihtsalt energiat," ütles Lauri Mölder. Eelmisel aastal ehitasid poisid mäe põhinõlva servale kümne obstaakliga (hüpped ja takistused) pargi suuresti tänu Harjumaal tegutsevale firmale Pipelife Eesti AS torudele, kes toetas ka sel aastal pargi loomist.

Mägi terviklikuks vabaajakeskuseks

Sel talvel oli mäe jalamile Baltem AS-i abiga paigaldatud soojak riiete vahetamiseks ja puhkamiseks. Pikemas perspektiivis sooviks MTÜ arendada Paluküla terviklikuks vabaajakeskuseks: mäetõstuki, toitlustusvõimaluse, sporditarvete laenutuse ja loodusmajaga. „Samas oleks see ideaalne koht ka teiste kultuuriürituste korraldamiseks," rääkis Rika Mölder.

„Me soovime, et Paluküla oleks koht, kuhu saaksid treenima tulla kõik talisportlased ning me plaanime alustada ka lumelaua ja mäesuusa kursustega," selgitas Lauri Mölder sportimisvõimaluste laiendamise plaani.