Niiviisi sai ta aimu, kuidas koolitust edasi läbi viia. Vastuseid tuli aga seinast seina - mobiiltelefonidega hetkejäädvustajatest põliste kaamerameeste ja -naisteni. Sven rääkis noortele erinevatest fotografeerimise liikidest: makro-, maastiku-, looma- ja linnufotode tegemisest, enda kogemustest ning juhtumistest.

Ta rääkis ka vastavast tehnikast, missuguse pildi tegemise jaoks missugust tehnikat on vaja. Koolitajal oli endal kaameraid kaasas ning ta lasi kõigil proovida, kuidas nende kaameratega on võimalik pildistada. Pärast kahetunnist õppust läksid noored Začeki juhtimisel õue, kus ta enne koolitust oli ise ringi juba käinud, et näha, kus saaksime me fotografeerimist harjutada. Eelkõige saime kätt proovida makro- ja maastiku piltide tegemisel, aga siin-seal lendas ka mõni linnuke, keda lennult tabada üritasime.

Kui kell oli saamas üks, söödi kõhud noortekeskuses täis ning asuti fotosid jahtima. Moodustati kolme kuni nelja liikmelised rühmad kellega liitusid kogemusterikkamad piltnikud, nii-öelda abifotograafid, kes aitasid noortel pilte paremini fookusesse saada. Koos käidi valla kolmes keskuses: Nõunis, Paluperas ja Hellenurmes, vihjete põhjal pilte tegemas.

Vihjed olid väga erinevad - mõned olid üheti mõistetavad, kuid teised jätsid hoopis palju ruumi isemõtlemiseks.

Päeva lõpus koguneti taas Hellenurme Noortekeskusesse kokku, kus õhtusöögi kõrvalt valiti välja kõige õnnestunumad pildid. Päev oli veedetud lõbusalt sõprade ja looduse seltsis.