Rõuge noored on meile suureks eeskujuks oma kogemuste pagasiga, kuna nende noortevolikogu loodi juba 2005. aastal. Uurisime, kuidas toimib neil noortevolikogu ja valla vaheline suhtlus. Meiega kohtus ka Rõuge vallavanem Tiit Toots, kes arutelude käigus rõhutas, et noortesse panustamine tuleb hiljem mitmekordselt vallale tagasi, kui noored naasevad oma kodukohta.

Antud ütlust saime kontrollida kohalike noorte najal, kes küll mujal õpinguid hetkel jätkavad, kuid kinnitasid, et sooviksid koduvalda tagasi pöörduda. Vallavanem lisas, et valla elanikud ja juhid peaksid ise võtma vastutuse tegutsemiseks. Kokkusaamine süstis motivatsiooni edasi tegutsema ühise eesmärgi nimel, et ka Antsla vallas noorte aktiivsus tõuseks.

Suurel Reedel, 29. märtsil külastasime Vana-Antsla noori. Kokku saime neile kalliks saanud tallimajas. Hoone ise on päevinäinud ning tundus kohati päris ohtlik. Samas oli tore vaadata noorte enda tehtud seinakaunistusi.

Seejärel istusime ühise laua taha ning arutlesime, milline on Vana-Antsla noorte visioon tallimajast kui praegusest huvikeskusest ja mida nad teeksid kui tallimaja kinni pandaks. Noored olid nõutud ja ütlesid, et ei oska sellist olukorda isegi ette kujutada, kuna ilmselt siis nad istuksidki vabal ajal kodudes arvuti või teleka taga. Noored sooviks, et Vana-Antslas oleks ka korralik staadion sportimiseks. Kiideti korvpalliväljakut, kus saab mängida küll. Jõudsime üheskoos järeldusele, et teeme ka edaspidi Vana-Antsla noortega koostööd ning ei jäta neid hätta.

Suur tänu sooja vastuvõtu eest Rõuge noortele, vallavanemale Tiit Tootsile ning noortejuhtidele Kerli Kõivule ja Angelika Alströmile.

Lisaks tänud mõnusa reede eest Vana-Antsla noortele ja Elin Lihtenile!