Suuremahuliste haljastustööde kavandamisel kutsus vald nõuandjateks oma ala tippspetsialistid Tallinna Botaanikaaiast ning asutusest Kadrioru Park.

Väga põhjalik arvamus koostati ca 45 aastat tagasi istutatud Kostivere berliini paplite seisundi kohta. 14-15 m kõrguste ja rinnasümbermõõduga kuni 160 cm puude võrades oli palju kuivanud oksi ja mitmete puude tüved olid vigastatud. Puude lisapungadest arenenud võraharud olid tüvedele üsna nõrgalt kinnitunud ning seega tormimurruõrnad.

Lisaks sellele esines enamustel puudel koorepõletik ning aja jooksul tehtud võralõikuste käigus tekkinud oksatüükad olid visuaalselt väga ebadekoratiivsed, seda eriti sügis-talvisel ajal.

Kostivere aleviku aktiiv koos vallaga korraldasid Liukivi põikteel suurte ja ülekasvanud paplite likvideerimise ning uute 4-5 m kõrguste sangleppade istutamise, tänu millele aleviku üldmulje muutus senisest tunduvalt paremaks.

Loo aleviku keskuses bussipeatuse ja kaupluse vahelisel haljasalal ning Saha tee 4 ja 6 esisel haljasalal likvideeriti ca 10 vana paplit ja muud vana kõrghaljastus aastal 2012 ning istutati poopuud ning dekoratiivsed kadakad.

Sel aastal korraldas vald kolme suure ca 45 aastat tagasi istutatud paplisalu likvideerimine vastavalt Kuusiku tee ja Saha tee 1 elamu vahelisel alal, staadioni kõrval ning polikliiniku kõrval.

Vald kavandab likvideeritud puude asemele asendusistutust ning püüab arvestada aleviku eestseisuse ja aleviku elanike soove.

Suuremahulised haljastustööd on üldjuhul väga kallid ning kui vald oleks pidanud tasuma haljastusfirmale puude likvideerimise ja äraveo eest, oleks kõik tööd jagunenud tulevaste aastate peale.

Tänu uuele tehnoloogiale soojamajanduses on tekkinud ettevõtted, mis tegelevad hakkpuidu tootmisega Väos asuva Tallinna Elektrijaama tarbeks.

Koostöös ettevõttega OÜ Bioenergia ja tänu väga osavale ning tublile saemehele Raivo Kaimale sai alevike vana kõrghaljastus likvideeritud valla jaoks tasuta tänu sellele, et mahavõetud puitmaterjalist tehtud hakkpuidu ostab elektrijaam kütuseks.

Viimane suur papliterivi Lool Vibeliku tee ja Lagedi tee ääres asub riigimaantee teemaal.

Tänu valla poolt tehtud pöördumisele korraldab tee haldajaks olev Maanteeameti põhja regioon ca 200 papli ja muu teed kahjustava puu likvideerimise.

Oma otsa leiavad ka 5 paplit Vibeliku tee alguses Pärna tee ristmiku juures.

Loo ja Kostivere haljastuse uuendamise eelduseks oli vanade ning hooldamata puude likvideerimine. See on vägivaldne tegevus eluslooduse, samuti neid puid aastaid tagasi istutanud Tallinna Näidis linnuvabriku ja Kostivere sovhoosi tublide töötajate töö vastu. Istutati neid puid ju peale tavatööaega heakorrastustundide tegemisel ehk töötajate vaba aja arvel, et mitte ilma jääda tegemata töötundide tõttu oktoobripühade preemiast. 

Repro autor on Stanislav Stepaško

Mul tekkisid seosed J. R. R. Tolkieni kultusliku triloogia "Sõrmuste isand" alusel tehtud filmidega, milledes väga kurjad ja koledad orki-nimelised olevused võitlesid Enki-nimeliste vanade kõndivate ning rääkivate puudega elu ja surma peale.

Paljud Enkid leidsid oma otsa kurjuselinna sepikoja koldes, paljud võitlusvõimelisemad jäid aga elama peale headuse võitu kurjuse üle.

Loo ja Kostivere vanad puud leiavad oma lõpliku otsa elektrijaama küttekoldes selleks, et nooremad ja istutatavad puud saaksid edasi elada.

Ja veel üks seos.
Aastal 2012 maalis tunnustatud kunstnik Tõnis Saadoja teater NO99 fuajee 50 ruutmeetri suuruse mustvalge laemaali. Maalil on kujutatud ilusaid suuri vanu puid ning see laemaal on kui ood ja pühendus neile.  Kindlasti ka meie seast lahkunud Loo ja Kostivere vanadele puudele.