Sellest osa vőtma olid kutsutud ka kolmkümmend üheksa väliskülalist seitsmeteistkümnest riigist. Nad saa-busid Eestisse paar päeva varem, et tutvuda Eestimaa küladega. Ka Prandi külaselts vőőrustas neid. Koosviibimisest vőtsid osa ka vallavolikogu esimees Elmar Luha ja vallavanem Kristjan Kőljalg. Tallinnast olid saatjateks ja tőlkideks Külaliikumise Kodukant inimesed.

Teemaks oli suhted omavalitsusega ja inimeste kaasamine. Rääkisime oma tegemistest ja samas näitasime ekraanile ka fotosid. Meile esitati küsimusi, millele püüdsime oma juhatuse liikmetega ka vastata.

Neile oli arusaamatu, et tehakse töid ühiskondlikus korras ja kirjutatakse projekte ise selle eest tasu saa-mata. Nad olid nähtust vaimustuses. Sirje Vinni Eesti Külaliikumisest, kes oli nende juhendaja ja tőlk, ütles, et nad pidasid seda nagu muinasjutuks, mis on tehtud viie aastaga. Eriti head meelt tundsid väliskülalised siis, kui Prandi külale anti Maapäeval üle Eestimaa Aasta Küla 2011 tiitel. Nad olid oma silmaga näinud mis meil tehtud on ja polnud vajadust seletada, mille eest meile tiitel anti. Nad tulid őnnitlesid ja avaldasid tunnustust tehtu eest.

Selle tiitli väljakuulutamise hetkel ei saanud pisaraid kinni hoida. Vaatasin Järvamaa delegatsioonile otsa, ka nemad oli samas olukorras, pühkisid rőőmupisaraid. Oli saabunud hetk, kus tunnustati meie inimeste suurt tööd ja eneseohverdust.

Meil oli väga hea meel, et Roostale oli sőitnud ka meie vallavanem Kristjan koos abikaasaga kaasas lillekimp, teadmata, milline on tulemus. Tema jaoks oleksime olnud parim küla ka siis, kui oleksime jäänud viieteistkümne parima küla hulka. Eestimaal on 4437 küla ja olla viieteistkümne parima hulgas, on ka suur tunnustus.

Kogunesime külamajja, et jagada Maapäeva muljeid. Tänasin meie inimesi suurepärase koostöö ja ettevőtlikkuse eest. Tänusőnad kuulusid ka meie vallavanemale ja volikogu esimehele ning kultuurispetsialistile, kes vőtsid osa meie tänuüritusest. Koos istutasime maha kingituseks saadud hőbekuuse. Kőigile üllatuseks oli meid tulnud tervitama ansambel Suisapäisa.

See ei ole tunnustus mitte ainult Prandi küla inimestele vaid ka kőigile Teile, Koigi valla inimesed. Samuti vőib uhkust tunda sellest kogu Järvamaa.

Kindlasti ei unusta me teisi Eestimaa külade nominente ja kutsume nad endile külla. Ka President Toomas Hendrik Ilves ütles Maapäeval, et ta kindlasti külastab seda küla, kes vőidab. Nii, et peame ka selleks valmis olema.

Elu aga läheb edasi ja oma plaanid tuleb teoks teha. Augustil keskel alustati Prandi külamaja kolmanda etapi ehitustöödega, mis peaksid valmima novembri alguseks.

Olete kőik alati oodatud Prandi külla!