Mõni aastake tagasi otsustasime oma kultuurikavva võtta sügisekskursiooni ning lisaks kultuuriväärtustele tutvuda ka teistmoodi õpikeskkonnaga ja osaleda suuremate koolide õppetöös.

Teatripäev

Alustuseks vaatasime Pärnu teatris lastekirjanik A. Lindgreni hoogsat lugu röövlitütar Ronjast. Etenduse sisu oli sügavmõtteline: suhted sõprade ja vanematega, hoolimine, armastus. Väikesed armsad mehikesed, hallvanakesed ja tötskääbused, tõid etendusse muinasjutulise „nunnu-tunde”. Erksad, ärevad ja riskantsed sündmused järgnesid üksteisele. Siiras äratundmisrõõm: Sepo Seemann, Jüri Vlassov, Indrek Taalma.

Pärast etendust juhatas proua Smeljanski meid lavale samade dekoratsioonide vahele ja ettevaatlikult puudutasime butafoore: kirved, mõõgad, palgid, järsud kaljud. Naljakas: need näisid ehtsad ja ometi kerged! Tutvusime näitlejate riietusruumidega ja dekoratsioonide valmistamise töökojaga.

Pärast teatrikohvikus lõunastamist valmistasime klaasitöökojas kaelaehteid. Jüri juhendamisel saime igaüks ainulaadse ehte omanikuks. Uudne info Eesti ajaloost Pärnu muuseumis rikastas meie seniseid teadmisi. Rõõmutegelustele pani punkti Tervise Paradiisis mulistamine ja suplemine. Ööbisime moodsas ja õdusas kesklinna lasteaias.

Koolipäev

Eelmisel aastal viis õpetaja Triin meid Rapla Vesiroosi Gümnaasiumisse, seekordsel õppereisil olime Pärnu Kuninga Tänava põhikooli tundides. Koolis toimub õppetöö nii riikliku õppekava kui ka lihtsustatud õppekava alusel. Toimib koostöö lapsevanemate ja kooli vahel, on rakendatud tugisüsteeme ning spetsialistide nõustamist. Meie õpilased imbusid rahulikult suure õpilaste arvuga klassi töösse ning olid tundides aktiivsed: vastasid õpetaja küsimustele, esitlesid end, rääkisid meie pisikooli lugu.

Tänusõnad

Meie bussijuht Arvo väärib kiidusõnu rahulikkuse ja vastutulelikkuse eest; organiseerimistöö eest tänu õpetaja Meemele. Sõitu aitas rahastada „Teater maale“ projekt ning Vormsi vald. Hoiame teid kõiki tänuga oma südames.