Peosaalis kandis raamatukogu juhataja Olga Sööt ette üksikasjaliku ülevaate, kuidas 90. aastaga on saanud Pärsti Noorteühingu Raamatukogust Pärsti Rahvaraamatukogu. Tundub, et see raamatukogu on igal ajal tundnud ära üksikisiku ja ühiskonna ootused ja vajadused. Raamatukogunduse missiooni täites on siin ikka püütud neid täita ja olukordi lahendada arvestades raamatukogu kõiki võimalusi.

Tänases Pärsti raamatukogus asub üks Viljandimaa suurimaid teavikute kogusid ning omanäoline kodulooandmebaas, mille eest sai raamatukogu seoses 90. aastapäevaga Pärsti valla tänukirja ja kingituse.

Erilist tähelepanu väärib kutsekindel ja raamatukogundust põhjalikult tundev juhataja Olga Sööt. Olga asus Pärstisse tööle 1972.aasta 1.augustist pärast Viljandi Kultuurikooli raamatukogunduse eriala lõpetamist ja see raamatukogu on jäänud tema elu ainsaks töökohaks. Olga Söödi eestvedamisel on raamatukogus lavastatud näidendeid, peetud külapidusid, rahvakoosolekuid ja korraldatud palju muudki. Maaelu- ja olusid tundva inimesena on O.Sööt saavutanud tuntuse ka mitmes Viljandimaa ühenduses.

Tema arvamusi kuulatakse ja tegusid hinnatakse nii külaliikumises ning sugupuu- ja ajaloouurijate seas. Pärsti raamatukogu 90. aastapäeva tähistamisel anti Olga Söödile üle tänulilled ja määrati vallavanema käskkirjaga rahaline preemia. Tänu rikkalikule teavikute kogule, omanäolisele kodulooandmebaasile ja huvitavatele üritustele tasub Pärsti raamatukogu külastada nii vanadel kui uutel lugejatel.

Toredaid lugemiselamusi!

1. novembrist on Pärsti Rahvaraamatukogu avatud:

esmaspäeval kella 8.15 - 17.15
teisipäeval kella 8.15 - 17.15
kolmapäeval kella 8.15 - 17.15
reedel kella 8.15 - 17.15

Raamatukogu on suletud neljapäeval, laupäeval ja pühapäeval.