Oma õnnitlused kooliperele andsid edasi ka Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf ning abilinnapea Mihhail Kõlvart. Abilinnapead tänasid kooli juhtkonda järjekindluse, kannatlikkuse ja aktiivsuse eest. „Juurdeehitus on tähtis ka linnale koolivõrgu korrastamise ja spordivõimaluste laiendamise jaoks," sõnas haridusküsimusi kureeriv Kõlvart.

Pirita linnaosa vanem Tiit Terik ütles, et Pirita on noorim ning samas kiiremini kasvav linnaosa Tallinnas. Seetõttu on uued klassiruumid  linnaosa jaoks väga olulised. Tänu klassiruumide lisandumisele saab sel sügisel vastu võtta kolm esimest klassi. Samas tõdes linnaosa vanem, et kindlasti annab uus ujula ning saal paljudele lastele ka spordipisiku. „Usun, et ujula ja klassid teevad lastel meele rõõmsaks ja aitavad juba sügisel uue hooga edasi õppida," sõnas Terik.

Merivälja kooli direktor Kaja Laanmäe pani kapslisse 49 eurosenti, mis sümboliseerivad oodatud aastaid. Lisaks pandi kapslisse nii ajaleht, kooli kalender kui ka Pirita linnaosa lipp. Foto: Andre Hanimägi

Tööd jagunevad kolme etappi.  Esimene  hõlmab olemasoleva aula ja klassiruumi lammutamist ja viie uue klassiruumi ehitamist. Valmimise tähtaeg on augusti lõpus.  Ehitaja OÜ Eventus Ehitus esindaja Lauri Kaska sõnas, et tähtajad on teravad, kuid neil on au olla niivõrd olulise objekti ehitajaks. „Anname enda poolt kõik, et ehitus oleks tehtud täpselt ja kvaliteetselt," kinnitas ta.

Juurdeehituse projekt näeb ette juurdeehituse rajamise olemasoleva koolihoone laiendusena pinnaga 2178 m2, kuhu on planeeritud viis klassiruumi, võimla, ujula ja nende toimimiseks vajalikud abiruumid.

Kogu koolihoone viiakse elektriküttelt üle gaasiküttele, olemasolev hoone ühendatakse juurdeehitusega. Korrastatakse kooli territooriumil olevad kommunikatsioonid (elektrikaabel, kanalisatsioon, gaasivarustus), rajatakse parkimiskohad ja tehakse korda hoone ümbrus. Kogu hoone sisustatakse uue mööbli ja muu inventariga.

Esimene etapp - hoone koos kommunikatsioonidega, klassiruumid, ühendus olemasoleva koolihoonega - lõpeb 2013/14. õppeaastaks alguseks ning selle maksumus on 1,95 miljonit eurot. Juurdeehituse kogumaksumus koos projekteerimise ja liitumistasudega on ligikaudu 2,6 miljonit eurot, millele lisandub sisustuse maksumus.