Esimene neist oli lastelaager “Mäng on väikese inimese töö”, mis sel nädalal Tohisoo mõisapargis aset leiab. „Lastelaagriga olen kursis ajast, kui Raplas oli see kontsert, milles mul oli hea võimalus osaleda. Nüüd oli väga huvitav näha, kuidas suudetakse 70 vabatahtlikku panna tööle selleks, et lastel oleks selline mõnus võimalus õues mängida ja elukogemust saada. Tegu on väga eduka ja läbimõeldud projektiga,“ rääkis Taavi Rõivas.

Lastelaager on puhtalt kodanikualgatus ning seda on ka Abikäe projekt. Need on lapsevanemad, kes suunavad oma lapsetoetuse valla spetsiaalsele arvele ning vald toetab selle rahaga neid peresid, kes kõige rohkem tuge vajavad. „Ja mitte ei kanna raha üle, nagu on riiklikud toetused, vaid on võimalus konkreetselt pakkuda pere toimetulekut toetavaid ostusid, on siis vaja uut voodit või vankrit vms. Mulle tundus see väga sümpaatne algatus, just see, et seda tehakse oma kodukoha jaoks. Neid peresid, kes seda igakuiste maksetega toetavad, pole küll väga palju, kuid ma loodan, et kui sellest Raplamaa Sõnumites kirjutada, siis võib-olla nii mõnigi mõtleb, et miks mitte, seda tuge on osale peredele väga vaja,“ rääkis Rõivas.

Veel tutvus peaminister Tohisool põhjamaade suurima keraamikaahjuga.
„Minu jaoks oli täielik uudis, et Kohila on sedavõrd suur keraamikakeskus. Enamik Eesti inimesi vist ei tea, võib-olla teavad ka, aga millisel tipptasemel keraamikat Kohilas tehakse, see on meeldiv üllatus.“

Ringsõit jätkus Raplas, kus Taavi Rõivas külastas Rapla haiglat, mis peaministri sõnul on „saanud kena toe Euroopa maksumaksjalt“.

„Kui investeeringud ka ära teha, saab Rapla haigla toimetada eduka maakonnakeskuse haiglana ja pakkuda kvaliteetset teenust kogu Raplamaa elanikele,“ rääkis Rõivas, kes esimest korda külastas Rapla haiglat veel sotsiaalministrina. Tema sõnul on valdkondi, kus koostöö suuremate haiglatega võiks suurendada Rapla haigla reaalset käivet, sest Raplas on eriarsti järjekorrad suhteliselt lühikesed, võrreldes Tallinnaga.

„Isegi Tallinna inimesed võiksid tegelikult tulla ambulatoorset eriarsti abi saama Raplasse, sest siin on järjekorrad palju lühemad ja järjekorrad on praegu Eesti tervishoius probleem number üks,“ ütles Taavi Rõivas.