Ministeeriumi esindajad kuulasid väga tähelepanelikult omavalitsusjuhtide märkusi ja näiteid elust enesest. Ka minu neliteist ettepanekut uude seadusesse leidsid soosiva hoiaku.

Kui midagi ette heita, siis Lääne-Virumaa kolleegide vähest aktiivsust ja osavõttu. Kuidas uus kava ja seadus lõpuks vastu võetakse ja millise redaktsiooniga, annan aasta lõpuks teada.

Vallamajas on kevadekuulutajaks riigihange

Viimased kaks kuud on pea igal istungil päevakorras mõne hanke väljakuulutamine või pakkumuste alusel edukama pakkuja kinnitamine.

Kõige keerukam ja pingelisem oli Sõmeru lasteaia rekonstrueerimise hange. Tänaseks on ehitaja teada, selleks on SKM Ärigrupp OÜ. Ettevalmistavate töödega alustatakse mai keskel ja alates 2. juunist peavad ehitustööd täistuuridel alguse saama. Selle eelduseks on lasteaia tühjaks kolimine.

Kolimiseks on vajalik lastevanemate, eelkõige isade abi. Ehitustööde käigus rajatakse hoonesse uus vee- ja kanalisatsioonivõrk, keskküte koos uute radiaatoritega, uus elektriinstallatsioon ja valgustid, nõrkvool arvutitele ja turvakaameratele, uued põrandad rühmades ja saalis. Õpetajad saavad oma puhkenurga ja kogu maja saab Maarja Valk-Falgi koostatud sisekujundusega uued värvilahendused ning mööbli. Hetkel on käimas mööbli soetamise hange.

Maikuus alustatakse ettevalmistustöödega Uhtna hooldekodu lifti rajamiseks. Selleks ehitatakse hoone otsa liftišaht, kuhu ASi Otis töömehed paigaldavad platvormlifti, kuhu mahub korraga sisse viis ratastooli. Lifti abil on võimalik liigelda keldri ja kahe korruse vahel, seda nii personalil kui patsientidel.

Maikuus saab alguse ka Ubja asula vee- ja kanalisatsioonitrasside projekteerimine. Lahenduse saab puhta joogivee ja heitvee temaatika. Projekteerimise tarbeks on vaja teha geodeetilised mõõdistused ja geoloogilised uuringud. Siit ka palve elanikele - kui teie poole pöördutakse loa saamiseks kinnistu teatud osa mõõdistamiseks, siis suhtuge, palun, soosivalt. Uued trassid rajatakse Ubja rahva tarbeks.

Ulatuslikud tööd toimuvad tänavavalgustuse rajamiseks. Oma teed ja tänavad saavad valgeks Ussimäe metskonna piirkond, Roodevälja külaplatsi ümbrus, Kohala ja Aresi.

Peale lambafestivali alustatakse Sõmerul Puiestee tänava kõnnitee ja poe parkla ehitamist. Enne parkla rekonstrueerimist tuleb rajada ka uus sademeveetrass. Töid teeb AS Eesti Teed.

Ühekordse pindamisega uuendatakse Ussimäe tee, Sõmeru kooli ümbrus ja Astri põik tänav. Topeltpindamisega korrastatakse Oru tänava lõpp ja Metsavahe tänav, Uhtna Kitseküla tänava algusosa, Sõmerul Staadioni, Kesa ja Ristiku ning Valguse tänava lõpp.

Pikast loetelust võib järeldada, et investeeringute maht on käesoleval aastal väga suur ja moodustab olulise osa valla eelarvest.

Lõpetuseks pisut ebameeldiv teade. Nimelt alates 5. maist ei tööta vallamajas enam spordijuht Hendrik Kurik. Lahkumise põhus on isiklik ja uued väljakutsed asuvad 80 km põhja pool.

Päikselist ja kaunist kevadet!