1.-3. juunini oligi siis Anneli Karma juhitud kahe rahvatantsurühma naistel aeg reserveeritud Pirita velotrekil tantsimiseks. Ilm ei tõotanud küll midagi head - oli külm ja vihmane - kuid proovid toimusid ettenähtud aegadel ja pühapäeva hommikupoolikuks oli selge, et pooleteisetunnine pidu saab olema vahva.

Naisrühmade kava oli loodud Oorti muusikale ja rääkis naistest, kes kodus pärast igapäevatööde valmis saamist panevad peoriided selga ja lähevad prouadena peole. Kuna riided olid meil seekord hästi pilkupüüdvad - punased pikad ja laiad seelikud ning valged pluusid - , siis oli tants efektne ning ega õnneks tantsusammudki väga keerulised olnud. Nii et oli päris mõnus tantsida ja oma laia seelikut lehvitada.Kui teistest tantsudest kõnelda, siis jätsid pea kõik kavad väga toreda mulje. Küllap vist erksate riiete ja hoogsate rütmide poolest. Tantsiti nii marsi-, kantri-, svingi- kui räpirütmis, ei puudunud ka rahvatants "Kaera-Jaan". Kuna 1500 osavõtjaga peol olid umbes pooled poisid ja mehed, tundusid tantsud ka jõulised. Võib-olla omapärasem oli daamide tants lapsevankritega, meeldejäävaimad aga Michael Jacksoni loo järgi "Black and White" mustade ja valgete tantsijate kava, noorte 1930ndatest pärit väga hoogne svingilugu ning paarikümne isa esinemine oma mudilastega. Just meie ees tantsisid Vello Vaher ja Aleksander Tammert oma tütardega. Tantsude vahepeal kommenteeris pidu ja tantse Meelis Kompus.

Proovide vaheajal saime liikuda Tallinnas, kus parasjagu toimusid vanalinnapäevad või puhata oma ööbimiskohas, otse velotreki kõrval.

Kokkuvõttes oli vaatamata jahedale, tuulisele ja kohati vihmasele ilmale üritus tore. Täname oma juhendajat Anneli Karmat, kes meiega talvel vaeva nägi ja tantsud selgeks tegi!

Ilusat sooja suve kõigile ja pidage ikka tantsimisest lugu - see teeb tuju rõõmsaks!