Ehitatava kaubanduskeskuse nimeks tuleb „Peetri Selver", mis Peetri aleviku elanike jaoks on kindlasti oluline, sest ettepanek antud nimeks tuli just Peetri elanikelt. Ehitatava Selveri kogupinnaks saab olema ligi 6500 ruutmeetrit, millest 3000 ruutmeetrit võtab enda alla müügisaal ning üle 1000 ruutmeetri erinevad allüüripinnad.

Peetri Selveris saab tööd ligi 70 inimest, neile lisanduvad töökohad üüripindade ettevõtjate juures.

Seosese kaubanduskeskuse rajamisega ehitatakse ka Peetrisse uus tänav nimega Veesaare tee, mis ühendab Mõigu teed Raudkivi teega.

Korda tehakse ka Mõigu tee Tartu maanteest Küti teeni ning ehitatakse juurde kaasaegse tänavavalgustusega kergliiklustee, mille ümbrus haljastatakse. Teele märgitakse maha korralikud ülekäigurajad ja paigaldatakse vajalikud liiklusmärgid veel enne kui lapsed sügisest kooli lähevad. Mõigu tee rekonstrueerimisel on tavapärasest suuremat tähelepanu pööratud piirkonna sademevee küsimuste lahendamisele, et vältida üleujutuste teket.

Tööde plaan näeb ette ka Aruheina teele uue katte paigaldust ning kõik need tööd kokkuvõttes aitavad kindlasti parandada Peetri aleviku ilmet ja tõsta elukeskkonna väärtust. Põhiline on see, et meie Peetri elanikud võivad juba varsti jalutada toidupoodi ja saavad tarbida kodu lähedal mitmeid teisi teenuseid, mis muudavad elu mugavamaks ja kvaliteetsemaks.

Ehitustööd on tellinud Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS, kelle poolt läbi viidud hanke tulemusena on Selveri ehitajaks valitud Merko Ehitus. Kõik taristu väljaehitamisega seotud tööd teeb AS Tallinna Teed.
_____________________________________________________________________

Algatatud projektid hakkavad nüüd teostuma ja kogukonnaelu kogub hoogu

Kui inimene tuleb nagu mees metsast ja küsib minult, mis koht see Peetri on, siis ütlen, et lahe koht. Linna lähedal, kõik on olemas või kohe tulemas. Siin ei ole küll kõrghaljastust, aga juba 10 aasta pärast kasvavad ka siin suured puud.

Võib-olla ma räägin nagu patrioot, aga see ma ju olengi.

Minu kirjakasti jõuab küll praktiliselt iga päev üks murekiri, et küll on üks või teine asi pahasti või mida kõike on vaja muuta, kuid juba õige pea, mil valmis saavad uued teed, avatakse laiendatud lasteaed ja kool, tuleb Selver, ehitatakse välja Mõigu ristmik, noorte- ja perearstikeskus, on Peetrist saanud igati konkurentsivõimeline linnalise struktuuriga asustus. Tegelikult on kõik hästi ja aastate tagant algatatud projektid hakkavad nüüd teostuma.

Ürituste poole pealt võin öelda, et Peetril on olemas juba oma traditsioonilised ettevõtmised nagu kevadine aprillikuine täika, mida organiseerivad lapsevanemad. Mais tuleb rohevahetus, seejärel jaanituli, augustis toimub Peetri aleviku päev, detsembris koduste laste jõulupidu, jaanuaris kuuskede põletamine ja veebruaris vastlapäev.

Traditsioonilistest üritustest tahaks eraldi välja tuua 24.augustil toimuvat „Peetri aleviku päeva". Sel päeval saab päev läbi laadal osta ja müüa ja hommikust õhtuni kuulata kontserte. Peaesineja on ansambel Apelsin ja laste jaoks on üles pandud batuudilinnak. Ootame ka meie elanikelt ettepanekuid päeva meelelahutusliku poole sisu osas. Kui kellelgi on soov näidata oma etteastet, võib julgesti ühendust võtta aadressil vanem@peetri.ee

Aga traditsioonilistele üritustele lisandub ka uusi sündmusi. Esmakordselt toimub tänavu Match Show „Peetri Peni 2013".

Üritus saab toimuma 8.juunil Peetri kooli staadionil ja sisult on see suur šou ja koertenäitus. Pealtvaatajatele esinevad nii triki- kui teenistuskoerad. Üritusele ootame osalema igat masti koeri, nii suuri kui väikeseid, tõukoeri kui segaverelisi.

Koer ei tohi olla tige ja peab olema vaktsineeritud. Üritus on heategevuslik ja sellest saadav tulu osalustasude näol läheb meie aleviku koerteplatsi rajamiseks.

Uutest üritustest veel on tulemas käesoleva aasta juulis projektiraha saamise korral orienteerumisvõistlus. Osalejatel tuleb läbida 8 kontrollpunkti ning igas punktis tuleb täita ülesanne. Rada on ca 10 km pikk ja see läbib nii karjamaid, Kuldala parki, Kelgumäe piirkonda ja paljusid paiku Peetris.

Margus Laula, Peetri alevikuvanem


Puhver maapiirkonna ja linna vahel

Meie tulime Peetrisse elama viis aastat tagasi põhjusel, et linnast ära saada. See paik tundus nii rahulik ja madal hoonestus tekitas tunde, et siin ei ela inimesed üksteise kukil ja meie ümber on ruumi ja vabadust.

Lasime kopa maasse lüüa ja hetkeks tekkis õnnetunne. Kuid siis läk s lahti. Oma maja ehitamine oli selline peavalu, mida ükski tablett ei leevenda. Kui ise ei ole ehitusspetsialist, siis ehitamine on maailma suurim enesekaristamise moodus, aga lõpp hea, kõik hea, sest valmis meie kodu ikkagi sai ja nüüd oleme boonuseks toredad naabrid ka saanud.

Elupaigana on Peetri mõnus, sest siin on anonüümsust, avarust, elus looduskeskkonda ja kõike, mida linnas iga hinna eest ärasooviva inimese hing ihkab. Olen aru saanud, et viimasel ajal on Peetri saanud popiks kohaks, ilmselt selle pärast, et Peetri on hea puhver maapiirkonna ja suurlinna vahel.

Rainer, Peetri küla elanik

______________________________________

Kasulik teade Selverilt kaupmeestele

Keskusesse on planeeritud lisaks Selverile apteek, mitmed poed ja teenusepakkujad. Üürnike valik on alanud ning huvilistel tasuks võtta ühendust Tallinna Kaubamaja Kinnisvara esindajaga meiliaadressil kinnisvara@selver.eu või helistades numbrile 53 022 535. Hetkel on sõlmitud leping apteegiga, aga huvi pakuvad veel toitlustus, pakiautomaadid, keemiline puhastus, kingsepp, lillepood, lemmikloomapood ning kindlasti ka mitmed teised teenusepakkujad, sest kõik siia loetellu ei mahu. Endast märku tasub anda ka neil, kellel on huvi tegeleda arendustegevusega uue keskuse vahetus läheduses, sest rajatav taristu võimaldab piirkonda veel teisigi äripindu.