Tavakohaselt viiakse läbi võistlus „Kalevipoja kalasupp 2011", mille võitjatele on auhinnaks Jõgevamaa mälumäng ja Kasepää valla sümboolikaga kruus. Meelelahutuslikul kalapüügivõistlusel tuleb aga vannist angerjas kätte saada.

Kala- ja veefestivali päevajuhiks ja naljakava esitajaks on Margus Abel.

Kultuuriprogrammis osalevad mitmed isetegevuslikud ja professionaalsed kollektiivid.

Igal festivalil omad sümbolid

Esimese suurejoonelisema kalandusteemalise rahvaürituse korraldas Kasepääl Peipsi Kalurite Ühingu esimees Priit Saksing 2002. aastal kalurite päeva tähistamiseks. Kalevipoja Kala- ja Veefestivalide korraldamise idee algatas aga 2005. aastal toonane maavanem ja tänane Riigikogu liige Aivar Kokk. Ta avaldas arvamust, et igal aastal on festivalil oma sümbolid ja tähthetked: "Esimesel festivalil sai laulda kaasa koos Reet Linnaga. Seekord salvestatakse aga koostöös Maalehega Jüri Aarmaa ja Gerli Padari eestvedamisel saate „Lauluga Maale".
Kindlasti peavad paljud festivalikülastajad väga oluliseks kaasaegse laululava valmimist Peipsi rannikul. Ma usun, et kui tuleval aastal pannakse kopp maasse Mustvee jahisadama ehituseks ja sadam valmib, siis võib festivali ajaks näha Kasepääl ka jahtide paraadi," toonitas Kokk.