Toon välja nendest suuremad: Saarde vallarahva tänupidu Eest i Vabar iigi aastapäeva pidustused perepäev aprilli lõpus, kus tähistatakse Kilingi-Nõmme sünnipäeva lastekaitsepäev 1. juunil jaanituli suvised linnapäevad (on suures osas kõik tasuta, v.a laupäevaõhtune pidu).

Saarde valla sünnipäevapidu kogupere jõulupäev.

Koostöös Saarde valla, Kultuurkapitali ja Helikunsti sihtkapitaliga toimuvad klubis kontserdid, kus pileti hind on pigem sümboolne. Rahvakultuuri keskuse poolt on käima lükatud programm „Teater maale" ja tänu sellele näeme ka teatrietendusi kohalikus klubis. Teatrid määravad oma piletihinna ise.

Kultuurisündmuse eelarve kujuneb laias laastus viiest osast: esinejate honorarid, autorikaitse tasud ja transpordikulud; esinemiskoha kulud - elekter, küte, vesi või siis ruumide rent; lisatehnika rent; personalikulud - alates sündmuse korraldajast ja tehnilisest personalist kuni koristajani reklaam.

Kulupõhiselt ei saa kultuurisündmuse hinda kujundada. Piletitulust kaetakse vaid osa tegelikest kuludest, see on publiku toetus sündmuse õnnestumisele.

Üle mitme aasta oli klubi uusaasta tantsuöö tasuline. Ka selle küsitud kolme euroga ei kaetud sündmuse kõiki kulutusi - pileti eesmärk oli pigem distsiplineeriv. Ja see õigustas lootusi. Suur saal oli tantsijaid rohkem täis ja fuajees vähem möllu kui eelmistel aastatel.

Kultuuripoliitika muutub pidevalt - kord rahastab riik rohkem, siis jälle leitakse teised prioriteedid. Tahaks loota, et saame koduvallas jätkata kvaliteetsete kultuurisündmuste korraldamist minimaalse piletihinnaga, et kultuurielu rikastaksid ülevallalised tasuta sündmused ja ei kaoks ka väiksematele sihtrühmadele mõeldud peod.