Advokatuuri kantsler Kristel Voltenberg ütles, et nõustamise käivitumine Viljandis lähtub ühelt poolt kohalike advokaatide valmisolekust projektis kaasa lüüa ning teisalt nõudlusest. „Tallinna ja Hiiumaa kogemuse põhjal on perede õigusnõustamise põhilised teemad seotud laste õiguste, hooldusõiguse, elatise ja suhtluskorraga. Samuti soovitakse nõu õiguste ja kohustuste kohta erinevates peremudelites, nõustamist vajavad  lapse ja lasteaia vahelised suhted ning vanavanemate suhtlemine lapselastega."

"MTÜ Lastekaitse Liidu jaoks on taoline koostöövorm väga vajalik. Sotsiaalselt vastutustundliku organisatsioonina on advokatuur eeskujuks ka teistele," rõhutas MTÜ Lastekaitse Liit juhataja Alar Tamm.

Kogu projektiga on hetkel seotud 19 advokaati: Ene Ahas, Maire Arm, Veronika Aunpu, Tiina Mare Hiob, Helen Hääl,  Maili Kalmus, Helina Luksepp, Ene Mõtte, Eeva Mägi, Maria Mägi, Katrin Orav (Kahn), Senny Pello, Maria Peterson, Kairi Pobbul, Piret Simm, Eva Tibar-Šuvalov, Katrin Tamre, Helen-Lumelille Tomberg, Kairi Tuulmägi. Hiiumaa nõustamisega tegelevad neist Ahas, Luksepp, Orav ja Tomberg ning Viljandis Kalmus ja Tamre.

Iga 45-minutilise nõustamise raames tutvustatakse ka riigi õigusabi olemust ja pakutavaid võimalusi ning vajadusel abistab advokaat asjakohaste abitaotluste vormistamisel.

Nõustamise kohad ja kontaktandmed:

Nõustamispäevad toimuvad Tallinnas kolmapäeviti kell 15-18 Lastekaitse Liidus Tallinnas, aadressil Endla 6-18, eelregistreerimisega telefonil 631 1128.

Viljandis toimuvad nõustamised kaks korda kuus kolmapäeviti kell 14-17 Päikesekillu perekeskuse ruumides Posti tn 24. Nõustamisele tuleb eelnevalt registreerida kas e-posti aadressil paikesekild@gmail.com või telefonil  5306 4991

Hiiumaal
saab üks kord kuus kolmapäeviti kell 15-18 Skype'i teel tasuta nõustamist Kärdlas asuvas Hiiumaa Teavitamis- ja Nõustamiskeskuses (HUPS) aadressil Uus tn 2b. Nõustamisele registreerumine toimub Hiiumaa Lastekaitse Ühingu eestvedamisel aadressil
või telefonil 524 5029.