Mängutelgis juhendas lapsi Tiiu Ojasaar. Seal leidus noortele kunstihuvilistele nii palju tegevust, et Tiiu ei saanud hetkeks ka hinge tõmmata. Palju elevust pakkus kartulitrüki õppimine ja piltide kujundamine.Õhtupoolikul mängutelgist lahkudes oli nii mõnelgi kunstnikul mitu valminud tööd kaasa võtta.

Tütarlapsi paelus ehete valmistamine. Uhkusega näidati omatehtud kõrvarõngaid või kaelakeesid ja tüdrukute sooviks oli, et pika sügise jooksul võiks ühe ehete valmistamise pühapäeva korraldada. Küllap lööksid seal emadki kaasa!

Täiskasvanutele pakkus huvi külalaadal müüdav. Leidus õunu ja sibulaid, mett ja taimeteesid ning maitsetaimede segusid, hinnadki tundusid taskukohased. Virve Ainsalu valmistatud köögivaibad läksid viimseni kaubaks.

Oma küla sepp Mati Semm oli kohale tulnud legendaarse suurtükiga, mis loomulikult ka pauku tegi. Päeva juhtis oma küla kuldsuu Egert Rohtla ning mõnusaid lõõtsalugusid meelelahutuseks mängisid oma küla noored Toomas Ojasaar ja Henrik Hinrikus. Korraldajate ühine mõte oli, et perepäev õnnestus. Pilte saab vaadata meie kodulehelt www.vanakyla.eu.
____________________________________________

Õpiring majalugu

Õpiringi eesmärk on liita külaelanikke MTÜ Vanaküla - Holvandi Külaseltsi tegevusega. Jäädvustada iga külas oleva talu kohta kirjalikud andmed majapidamistest, elanikest ja nende tegevustest.

Õpiringi peamised tegevused: fikseerida küla praegune tegelik olukord (talud ja elanikud), uurida talude ajalugu ja kultuurilugu, jäädvustada vanemate külaelanike mälestusi inimestest, sündmustest ja olukordadest.

Tegevuste oodatud tulemused: saame teada andmeid talude ja nendes elavate inimeste kohta, püüame leida võimalikult täpseid andmeid talude asutamise ja inimeste tegevuse kohta, jäädvustame kogutud materjali tekstide ja fotodena, liita külaelanikke ühistegevuseks, meeldivalt aega veeta, ning ühiselt midagi uut õppida (saada uusi teadmisi koduloo uurimisest väljapanek kogutud materjalidest.

Projekti toetab MTÜ Eesti Külaliikumine Kodukant

Kõik huvilised on oodatud! Saame kokku igal pühapäeval kell 13 Vanaküla külakeskuses.

Õpiringi juht: Arvo Räpo
tel.515 8721