Hea tunne oli. Vaid hääl tundus pisut teismoodi. Kokku andsin intervjuud saatetegijatele poolteist tundi. Eks ka seda oli siis põnev jälgida, milline materjal just sisse otsustati jätta ja mis sootuks välja jäi.

Mis emotsioonid lastel saatest ja selle tegemisest jäid?

Ka nendele meeldis üldiselt kogu saate tegemise protsess ja ka saadet vaadates olid valdavalt rõõmsad emotsioonid. Vanem tütar pole veel koolis käinud peale saadet, seega on tagasiside saamata.

Kuidas saate tegemine teie elukorraldust muutis?

Kolisime võtete ajaks maja teise ossa, kus me tavaliselt ei ela. Maja oli selle viie päeva jooksul rahvast täis ja öid magamiseks polnud. Kui lapsed said magama pandud, lõin ka ise käed külge ja aitasin töömehi. Vahel kestis töö varjaste hommikutundideni. Lisaks oli minu kohustuseks ka saate-meeskonna ja ehitajate toitlustamine. See kõik tuli mahutada tavapäraste tegevuste hulka.

Kas juhtus ka midagi lõbusat võtete ajal?

Lõbus oli kõikidel päevadel ja nalja sai parasjagu. Peamised vahvad seigad olid seotud sellega, et vahest ei saanud operaator korralikult midagi filmi peale ja nii tuli näiteks lapsi 15 minuti asemel tund aega magama panna või samu puid mitu korda riita sättida.

Mis korda tehti?

Korda said köök, elutoa põrand, välisseina soojustus ja sein, lagi ning vannituba. Vannitoas on nüüd olemas pesemis-võimalus. Lisaks saime uut mööblit ja sisekujundusdetaile.

Ja mis plaanid on lähimas tulevikus? Kas jätkate remonti?

Järgmisena sooviks korda teha esiku, mille tarvis meile ka pisut materjali jäeti ning Astridi toa. Tulevikus peaks olema kogu esimene korrus korras ja ühetasapinnaline, et tal ratastooliga mugav liikuda oleks. Sellega arvestati ka köögi ja elutoa remondi puhul. Suvel tahaks aga ehitada oma kätega lastele mänguväljaku. Ikka suure ja laste soovidele ja vajadustele vastava.

Kui kaua te selles majas elate? Maja on omapärase arhitektuuriga, kas teate selle maja ajalugu?

Elame selles majas juba viis aastat. Kuulutuse peale tulime seda maja vaatama ja teadsime kohe, et selle võtame - eraldatud ja vaikses kohas maja oli see, mida otsisime.

Maja ajalugu paljuski me ei tea. Pole jõudnud lihtsalt arhiivi. Plaanis on otsida vanu pilte, ajalugu ja kirjutada kokku maja album, mida aja jooksul saaks täiendada. Tean vaid, et algselt oli see mõisa jahiloss, Nõukogude Liidu ajal elas aga selles majas koguni 6 peret.

Kui palju arvestati ehituse käigus teie soovidega?

Päris palju arvestati. Sain jätta oma laua ja ka kardinad, mille oma kätega olen heegeldanud. Mulle meeldib ka käsitööd teha, seega pidi midagi minu tehtut alles jääma. Enne võtteid käidi külas ja arutasime koos läbi, mida vaja teha oleks.

Kuidas te saatesse sattusite? Miks just teid välja valiti?

Rafaeliga käime pereklubis, mille laste ja vanematega on meil head suhted. Nemad otsutasidki kirjutada südamliku kirja.

Peagi ootab ees uuesti tööle minek, kuidas siis hakkama saate?

Lapsed käivad lasteaias ja koolis. Ise töötan Tartus. Õnneks on võimalik vajadusel kasutada kodukontorit. Neli korda aastas peame käima Astridiga taastusravis Haapsalus, siis aitab pere teisi hoida. Vanemast tütrest on ka väiksemate hoidmisel suur abi.

Eks tööd teen praegugi. Kirjutan ülikoolile kindlustusalaseid õpikuid, teen kindlustusalaseid konsultatsioone, loen loenguid. Erialalt olen matemaatik ja töötan elukindlustuse matemaatikuna kindlustusfirmas. Töö on põnev ja toob argiellu vaheldust.

Kust võtad kogu oma energia?

Kui tuleb teha siis pole ju midagi parata. Vahel on tarvis ennast pisut koguda. Olen varasemalt tegelenud päris palju spordiga - esimese kursuseni tegelesin laskesuusa-tamisega Liidu tasemel. Ka nüüd teen võimalusel sõbrannadega sporti.

Lapsed on rahumeelsed ja saavad omavahel hästi hakkama. Meil on ka väga mugav päevakava: lapsed magavad lõunaund kolm tundi ja õhtul lähevad magama kell seitse. Siis ongi minu aeg.

Tahad sa midagi veel jagada meiega?

Väga positiivne üllatus oli see, et saate ajal tahtsid kõik aidata. Isegi kohalikud noorkotkad ja kodutütred tulid appi. See teeb meele heaks!
___________________________________

Suur tänu kõigile, kes Anne ja ta laste kodu uuendamisse panustasid!

HANSO MK OÜ

UNIRO GRUPP OÜ

MÄNNIKU PIIM OÜ

SAHKAR TT OÜ

SULASE PT OÜ

LANGE-VAHE TALU

FARMBALT OÜ

LUMINA METALL OÜ

LAUR&POJAD OÜ

NOORKOTKAD

KODUTÜTRED

KODUTUNDE SAATEMEESKOND