Poolteist tundi kestnud programmi täitsid üheksa kollektiivi: seitse rahvatantsutruppi, lisaks Kiili kammerkoor ning Harju KEKi rahvamuusikaorkester. Nagu ikka, olid tantsijate seas esindatud ka kõige auväärsemad: valla trupp Kiili Ago ja Memmed.

Külalisi oli seekord peale Harju KEKi orkestri veel Tallinnast (Prantsuse Lütseumist Leesikad, nii noorte- kui lasterühmaga ning folklooriselts Juhukse) ja Tabasalust (naisrühm Harku Harakad).

Paekna tantsu- ja laulupeo kunstiline juht Triin Aas ütles, et pidu läheb paremaks iga aastaga ja seetõttu ongi kahju, et pealtvaatajaid on vähevõitu.

"Peol osales 150 esinejat, kas pealtvaatajaid oli samapalju, ei oska öelda," lausus ta. Kuigi reklaami on üritusele igal aastal tehtud, ei kipu Kiili valla elanik toredale sündmusele tulema. Pidu on aga kindlasti vaatamist ja kaasaelamist väärt.

Triin Aasa sõnul on Paekna pidu kohalike tantsijate jaoks aasta tippsündmus, sest see on praktiliselt ainuke võimalus end näidata. Kiili rahvamaja ruumid jäävad rahvatantsu jaoks pisut väikeseks, veel vähem mahub sinna pealtvaatajaid.

Pidu aga jätkub ning Triin Aas kavatseb enda sõnul ka tuleval aastal korraldamises kaasa lüüa, kui vaid vallapoolne toetus püsib.
_______________________________________________

Paekna VIII tantsu- ja laulupidu

Peo korraldas Kiili rahvamaja, kaasa aitasid Kiili vallavalitsus ja Nabala mõis.

Tantsu- ja laulupeo kava pani kokku Triin Aas.

Rahvamuusikaorkestri kava koostas Pille Karras.

Osalesid Kiili rahvamaja naisrühm Kiilitar, rahvamaja seeniortantsijad Ago ja Memmed, rahvamaja segarühm Kiili

Keerulised (kõigi juhendaja Triin Aas), Kiili kammerkoor (juhendaja Tuuli Metsoja), Tallinna Prantsuse Lütseumist Leesikas noorte- ja lasterühmaga, Tallinna folklooriselts Juhukse (kõigi juhendaja Kristiina Kapper), Tabasalu naisrühm Harku Harakad (juhendaja Astrid Väizene) ning Harju KEKi rahvamuusikaorkester (juhendaja Pille Karras).