Müügilettide taga on kauplejad nii meilt kui mujalt: taimekasvatajad, käsitöömeistrid, toidukaupade ja tööstuskaupade müüjad, põllumehed. Laadalistel on hea võimalus tutvuda ja tutvustada oma riigis toodetud kaupa.

Meelelahutust pakuvad rikkaliku kultuuriprogrammiga nii Valga kui Valka linna lauljad ja tantsijad. Valga linna kultuurikollektiividest on esinemas tantsutrupi EveMar ja kultuuri- ja huvialakeskuse huviringideringide linetantsijad, laulu- ja tantsuansambel Oduvantšiki, kantritantsutrupp Elujõud ja Ukraina laupäevakooli Kalõna ansambel ning Valka linna esinejatest on valgalastele tuntumad rahvatantsuansambel Aija, rahvamuusikaansambel Sudmaliņas, lauluansambel Campari ja folklooriansambel Nāburgi.

Valka turismiinfobüroos juhataja Liene Bērziņa sõnul on piiriülese laada idee ja eesmärk muutumatult heategevus, mistõttu kõik müügiplatside rendist, loterii ja heategevuslike praevorstikeste müügist saadud tulu annetatakse igal aastal ühele konkreetsele eesmärgile. Eelnevatel aastatel on raha annetatud laste mänguväljaku ehitamiseks, laste- ja noorte huvikeskusele uute toolide ostmiseks. Laada müügitulude eest on hangitud ka Valka muusikakoolile akordion ja helisüsteem, mille vahendusel iga päev kindlatel kellaaegadel kostub üle kogu linna lauluke „Teici, teici valodina", mis on J.Cimze poolt töödeldud Läti rahvalaul. Saadud tulud on suunatud ka linna skatepark'i rajamiseks ja inventari hankimiseks, samuti Valka linna turu müügipindade heakorrastamiseks - uute müügilaudade hankimiseks, ja eelmisel aastal kogude täiendamiseks Valka kihelkonna raamatukogudes.

Selle aasta heategevusliku eesmärgi väljaselgitamiseks korraldatud hääletuse tulemusel heakorrastatakse Valka linn - kesklinna paigaldatakse puhkepingid ja prügikastid.