Lisaks vanakraami ja kunsti ostmisele - imetlemisele-tegemisele oli võimalik osa saada mitmekesisest kultuuriprogrammist, mis siinkohal kindlasti äramärkimist väärib.

Kultuuriline tegevus toimus nn kahel laval: all järve ääres mängisid muusikud - Heino Tartes ja sõbrad, Toomas Jalajas (tegi ka heli all-laval) ning päeva nael Kukerpillid; tegi debüüdi Sügiskulla uuenenud segarühm; sai kuulata, mida Igor Mangil öelda on. Teine nn lavatelk oli kohe mõisa seinaääres ning sinna oli püstitatud mõisatetari lava, kus etendati Virgi Plado lavastatud Jaak Kõdari näitemängu „3 risti“, mida olid vaatama tulnud autor ise ja lavastuse esmaattekandel mõisahärrat mänginud Raivo Adlas koos „mõisaprouaga“. Kes etendusest ilma jäid, saavad seda näha Maaritsa külapäeval. Heli nn teatri-laval tegid noortkeskuse poisid Hener ja Karl. Kogu programmi juhtis muidugi Contra.

Abis olid parkimise korraldamisel ja mujalgi noortekeskuse noored. Ei puudunud ka Kalve Peetri uhhaa. Laste mänguväljakule oli lisandunud seiklusrada, kõik huvilised said kaunist järve nautida ka vee peal, selleks tuli istuda kanuusse või vesijalgrattale.

Mõisahärra Relvo Värton ütles, et esimest korda tundis ta, et ürituse korraldamisel oli valla abi tuntav. See on kiitus, mille üle tasub uhkust tunda. Mõisaproua Saima ütles, et mõisakultuuri toetavate ürituste korraldamiseks on nad kirjutanud projekti LEADER-meetmesse.