Uuenenud on kooli õppekeskkond. Kõikides klassides on neli arvutit õpilaste käsutuses, kuid tavapäraseid arvutimänge neis ei mängita. Küll aga on arvuti õpilastele infoallikas, e-õppe keskkond ja harjutusväljak ning seda igas ainetunnis. Lähiajal on oodata riiklite tasemetööde ja põhikooli eksamite e-keskkonda, Pikavere õpilased on juba pool aastat saanud e-ülesannetega tegeleda ning on uue ja huvitavaga kursis. Kaks kolmandikku Pikavere kooli õpilastest on poisid, just nende õpihuvi turgutab nähtavalt e-maailm. Õpetajatele saab olema toeks haridustehnoloog, vastavat kutset on omandamas klassiõpetaja Pille Paidla.

Pikaveres õpivad ka õpetajad, seda nii Tallinna kui Tartu Ülikoolis ning Tallinna Pedagoogilises Seminaris. Õppiv õpetaja on õpilastele parim eeskuju. Õpivad ka lapsevanemad, lasteaia lastevanematele toimuvad kasvatusalased loengud - ümarlauad, mis on leidnud tänuliku kuulajaskonna.

Lisaks laiemat tuntust kogunud robootikaringile on uuest aastast õpilastele uusi ahvatlusi lisandunud. Tänu noortele ringijuhtidele harjutavad tüdrukud Marianne Loigu tantsutrennis ja poisid hakkavad filme tegema Henri Reederi multimeediaringis. Lasteaia muusikaõpetaja Kalmer Neidla, kes ise mängib ansamblis Bad Orange, hakkas soovijatele sügisest andma kitarritunde. Nüüd on aeg küps, et panna kokku esimene Pikavere bänd. Konkurents on tihe, seitse trummarit 2.- 6. klassist harjutab ja loodab varsti püünele pääseda.

Alates uuest õppeaastast alustab Pikavere kool inglise keele õpetamist 2. klassist. Erinevate keeltega kokkupuudet soodustab Pikavere mitmekultuuriline keskkond: meie õpilaste seas on Nick, kes esimesed 4 aastat õppis Hispaanias ning Nastja ja Lev, kes õpivad suhtlema ja õppima eesti keeles ning on pärit hoopiski Siberist. Eesti keele õppimist toetab MISA projekt "Kirev keelemaailm", millest saavad osa ka Raasiku lasteaia lapsed.

Peale koolitunde töötab Pikaveres alates selle aasta algusest pikapäevarühm, kus osalevad enam-vähem kõik kooli õpilased. Kui koolitunnid läbi, saab pikapäevarühmas õppida ja puhata, kui ringide tegevustes parasjagu ei osaleta.

Käsitööringis harrastatakse kangastelgedel kudumist. Saime just valmis kooli vaiba, mille tegemisel osales üle 60 lapse ja töötaja.

Pikavere koolis käib lapsi ka Arukülast, eeloleval õppeaastal ka Raasikult. Koolibuss sõidutab lapsed kolmveerand üheksaks kooli ja kell neli pealelõunal taas koju. Pika koolipäeva sisustab õppimine ja mitmekesine huvitegevus. Aprillis on kavas korraldada lahtiste uste päev, siis ootame kõiki huvilisi külla koolielu kaema.