Milline Pilatese kuuest põhimõttest on kõige olulisem, ehk millest tuleks alustada?

Kõik 6 põhimõtet on olulised, aga kõige olulisem on täpsus. Tehniline täpsus harjutuste sooritamisel on Pilateses väga oluline, et tugevdada õigeid lihaseid. Seepärast soovitangi tehnikat õppida treeneri käe all.

Pilatest on kirjeldatud kui kontrollitud painduvuse ja jõu kombinatsiooni. Kas teie treeningutesse võib tulla ka inimene, kes ei paindu?

Pilatese harjutused põhitasemel on tugevdava ja stabiliseeriva eesmärgiga. Painduvus ei ole eeldus ja õppinud treener oskab harjutusi kohandada vastavalt inimese kehale. Regulaarselt treenides hakkab painduvus paranema.

Kes käivad tavaliselt teie treeningutes: naised, mehed, noored, vanad, saledad, veidi täidlasemad?

Kuna Pilates on eeskätt võimlemine, siis on see meile ka vajalik. Meil kõigil on lihased, ükskõik mis soost või kui vanad me oleme. Rühiprobleemid on tänapäeval juba kooliealistel, mida saab Pilatese harjutustega parandada. Istuv eluviis jätab skeleti tugilihased tööta, nii et palju istuvad inimesed peaksid treenimisele väga suurt rõhku pöörama. Vanemas eas väheneb liigeste liikuvus ja lihaste jõud, seda saab hoida ainult treeninguga. Ülekaalulistele on paljud treeningud üle jõu, aga Pilatest saavad nad kindlasti teha.

Kui kiiresti aitab Pilates saada võitu kevadväsimusest?

Juba pärast esimest treeningut tunned end energilisemana.

Millal ja kuidas avastasite enda jaoks Pilatese?

Tundsin personaaltreenerina, et vajan treeningsüsteemi, millega saan inimese keha kõige paremini mõista ja aidata. 7 aastat tagasi läksin esimesele Pilatese kursusele Eestis, mida juhendas Jarmo Ahonen Soomest. Sellest hetkest sain aru, et see on see, mida olen otsinud. Pilates ongi viimased 7 aastat olnud minu õppimisorbiidis ja enda keha arendamise vahend. See on suurepärane treeningsüsteem!