Tänaseks on lauljaid 22 ning koos käiakse Pilistvere kihelkonna igast nurgast: Kabalast ja Võhmast, Koksverest, Imaverest ja Pilistve­rest. Selle aasta sügisest aga ka lausa Viljandist, Tartust ja Tallinnast! Just niikaugele on esi­mesed laulunoored oma jätkuõpingutes lenna­nud.

Lauluansambli algus oli kaks aastat tagasi sügi­sel, kui pikkade otsingute järel leiti inimene, kes oli nõus kaugele sõitma, noor­tega tegelema ning ennast panustama. Ele Millistfer, lauluansambli juhendaja, ütleb oma kogemuse koh­ta:" Soololauljaid olen õpe­tanud Tallinnas juba pike­mat aega, kuid Pilistvere noored on minu esimene kollektiiv, kus saan oma muusikalisi mõtteid reali­seerida. Mulle on koostöö­tamise aeg andnud palju nii muusikalises arengus kui emotsionaalses mõt­tes."


Maria Gertsjak, täna­seks juba Viljandi Kul­tuuriakadeemia jazz-lau­lu tudeng, poetab vahele numbreid: "Sügisese Soome reisi ajal lugesime kokku: 2 aastat harjutusi ning 20 esinemist!"

Suuremaid esinemis­väljakutseid on esitanud Tallinnas toimuv festival "Tähtede laul" ning kristlik noortefestival "JäPe", mis sel aastal toimus taaskord Pilistveres.

Aga ka esimene etteaste Pilistvere kihelkonna päeval 2009, heategevuskontserdid hooldekodudes Tartus, Pi­listveres ja Lustiveres. Ning muidugi edukas esinemine Kõo valla laulukonkursil ning preemiareis koos kont­serdiga Soomes, Säkyläs.

Lauluansambli, kes ka ennast vahetevahel kooriks nimetab, liikmete seast tu­leb noortele omaseid sõnu: Suurepärane, vinge, super, hea seltskond ja uute vastu­võtt, särav juhendaja, asen­damatud nädalavahetused, ilusad tüdrukud.

Väljastpoolt on ansamb­lit paitatud sõnadega: si­semine sära, Saku noorte lemmikkoor, andekad ja po­sitiivsed noored, ilus kõla.

Lauluharjutused on ansambli arengu hall ar­gipäev, esinemised ja väl­jasõidud aga kirss tordil. Praegu toimuvad intensiiv­sed harjutused üle nädala: reedel ja laupäeval kogu­duse pastoraadis. Info Pi­listvere Noorte ja ansambli tegemiste kohta ilmuvad jooksvalt Facebooki kontol ning noored on varmad seda like'ima ja kommenteerima. "Näha on, et laulmine meel­dib", ütleb Ele, "praeguseks on noored saanud aimu, mis on koos laulmine, musitsee­rimine. Jätkuvad lauluhar­jutused tähendavad süvitsi

minemist ja üks-ühele har­jutamist. Aga paraku on ansambli paremaks lihvimi­sel oluline ka elektriklaver ning jätkuv rahastus.", rää­gib lauluõpetaja ansambli maisest poolest

Et kõik see ratas käima saada on ühine suur pin­gutus, kus kaasosalised li­saks lauluõpetajatele on ka kogudus, MTÜ Võrtsjärve Ühendus ja noorteseltsing "Pilistvere Noored". Siiski on projektirahast elamine närviline, kuid paremate lahenduste puudumisel jät­katakse veel mõnda aega rahastajate headusest ja ko­gukonna toetusest.
________________________________

Lauluansambel "Pilistvere Noored"

Alustas oktoobris 2009. Lauluharjutused 2x kuus R-L

Ühendab endas 22 lauljat Pilistvere kihelkonnast

Repertuaar: rahvalaulust jazzini

Ootab oma ridadesse uusi neide-noormehi vanuses 13-23

Pakub head seltskonda, tõsist harjutamist ja huvitavaid esinemisi

Jooksev info: FB kontol Pilistvere Noored

Kommentaar:

Hermann Kalmus, koguduse vaimulik: "Kogudus otsis pikalt võimalust edendada oma muusikatööd ja laulukoori mõte on olnud aastaid. Pingutus laulukoori käima­lükkamisel oli suur, sestap teevad rõõmu kõik väikesed ja suuremad õnnestumised. Oleme rõõmsad, et lauluansambli harjutusi ja suvist laululaagrit toetas ka kohalik Leader-Pria tegevusgrupp, see on koguduse panustamisele väga arvestatav lisa."

Eda Piilmann, Kirivere kooli muusikaõpetaja: "Pilistvere Noorte ansambel on väga hea mõte! See on andnud noortele väga palju uut ja huvitavat. Mitmelt poolt torkimi­ne arendab mitte ainult noori vaid kogu valla muusikalist maastikku."

Merje Kägu, muusik: "Tegemist on väga pühendunud noortega, kes on kirglikud selles, mida nad teevad. Sellises eas noorte kohta, on muusikaline kvaliteet väga tugev. Olen kuulnud mitmeid sarnaseid ansambleid ja koore ning julgen tunnistada, et Pilistvere noored säravad nii muusikaliselt kui hingelt".