Aili Karindi rääkis väga huvitavalt küla ajaloost. Pilka mõis kuulus Luunja mõisale ja rentnikuks oli Hendrik Undrits, kes elas Pilka mõisa härrastemajas. Pilka mõisal olnud vanasti Pilka vald, kus oli 7 -8 talu. Mõisaajal olid Pilkas savivabrikud. Toimus viktoriin Pilka küla kohta, mille võitis Anti Rekker. Heino Koosa korraldas toredaid mänge ja jõukatsumisi. Sangpommi rebimise võistluse võitis teist korda Martin Adler, telliskivi hoidmises oli tugevaim Mare Eelmäe. Külapäeva väiksematele osalejatele toimus nooleviske võistlus, mida aitas läbi viia Heili Künnap. Võistlustest osavõtt oli rohkearvuline ning parimad said auhinnad.

Üllatusesinejaks ilusate lauludega oli abielupaar Tuulingud Kilingi - Nõmmest. Hille Tuuling on siitkandist pärit ning tuli meenutama noorusaega. Kaasavõetud piknikukorvid täitsid rikkaliku pidulaua. Väino Kägo Kavastu kaupluse väike müügilett aitas pidulistel kustutada janu ja maiustada jäätisega.

Pilka külapäevad on toimunud kuue aasta tagant, kuid ürituse positiivne tagasiside näitab, et kokkusaamised peaksid toimuma sagedamini. Tahan tänada Luunja vallavalitsust projekti rahastamise eest. Suur tänu külapäeva toetajatele: Luunja Mõis OÜ, AS Grüne Fee Eesti, AS A. Le Coq, Heldur Peterson ja Andrei Atškasov ning korraldusmeeskonnale: perekondadele Eelmäe ja Taaber.

Soovin külarahvale tugevat tervist, sõprust ja heatahtlikkust üksteise suhtes.