Pille Usin on kogu oma tööalase elu olnud seotud Tori valla ja sealhulgas Tori kooli haridus-ja sotsiaalprobleemidega. Olles Tori valla humanitaarnõunik pani Pille Usin aluse paljudele kooli-ja sotsiaaleluga seotud uutele traditsioonidele nagu valla aastapäeva tähistamine, kodukandipäevad, valla koolide õpetajate ühiskoolitused. Pille eestvedamisel viidi uuele tasemele vallalehe Kaldad väljaandmine: uuendati kujundust, hakati tegema koostööd valla allasutustega, haarati kaastöötajateks uusi autoreid. Mitmete ettevõtmiste jaoks kirjutas Pille Usin põhjalikke investeeringuprojekte, mille tulemusena avati Viira Õpilaskodu , asutati Tori Sotsiaalmaja.

Õppekasvatustöö Tori koolis on direktor Pille Usina juhtimisel alati hästi planeeritud ja detailideni läbimõeldud süsteemne ja terviklik protsess. Tema kui juhi tugevuseks on see, et ta oskab lisaks asjade endale selgekstegemisele anda ka alluvatele väga selgesõnalisi ja täpseid juhtnööre, arvestades ka kolleegide arvamustega.

Õpikeskkonna kujundamisel on ta lähtunud sellest, et koolis valitseks töine ja turvaline õhkkond, et head töötingimused oleksid nii õpetajatel kui õpilastel.

Olnud lapsevanemana aktiivne kooli hoolekogu liige juba 1999. aastast, jätkab Pille head koostööd kooli lastevanemate hoolekogu ja Tori Kooli Sihtasutusega. Kümme aastat tagasi hakati aktiivselt kujundama koolimaja ümbrust. Meil on väliklass, korrastatud staadion, suusa-ja jooksurajad. Koolipargis on avatud mälestuskivi kihelkonnakoolile. Puudel, põõsastel on sildid nimedega.

P.Usin järgib oma töös üldinimlikke eetilisi põhimõtteid ja austab igaühe individuaalsust ning inimväärikust. Ta tunneb iga õpilast koolis, teab igaühe probleeme ning oskab nendega arvestada. Väga palju tähelepanu on koolis pälvinud õpilaste erivajaduste varane märkamine, kaasava õppe põhimõtted ja hariduslike erivajadustega õpilastele erinevate abistavate meetmete rakendamine.

Direktorina märkab ja tunnustab ta nii õpilasi kui kolleege, kui midagi on hästi tehtud. Et tunnustada õpetajaid, algatas Pille 2007. aastast õpilaste küsitluse, et selgitada välja “Tori kooli aasta õpetaja”. Pille on aus, endast ja teistest lugupidav, nõudlik enda ja teiste suhtes, toetav ja mõistev, mõnusa huumorimeelega. Sellelt suhtetasapinnalt lähtuvad igakevadised arenguvestlused õpetaja ja direktori vahel, kus vaetakse õppekasvatustöö tulemusi, seatakse sihte uueks õppeaastaks.

Pille Usin peab oluliseks kaasata õppekasvatustöösse lapsevanemaid. Regulaarselt toimuvad lastevanemate õppepäevad, plaanipäraselt korraldatakse koolis arenguvestlusi õpilase, vanemate ja klassijuhataja osavõtul. Õppeaasta lõpul analüüsitakse koos klassijuhatajatega lastevanemate soove, ettepanekuid. Pillet iseloomustab suur töökus ja võimekus kõikide ülesannetega toime tulla ning kaasata kogu töökollektiiv töötama ühise eesmärgi nimel. Kriitilistes olukordades leiab ta alati kõige parema lahenduse ja kui vahel eksibki, siis julgeb avalikult oma eksimust tunnistada.

Ta oskab liita töökollektiivi ühtseks, organiseerides ühiseid ettevõtmisi, kaasates kõik kooli töötajad.

Ise peab Pille Usin end eelkõige pedagoogiks ja alles seejärel direktoriks.

Ta on väga hinnatud aineõpetajana, annab muusikatunde ja kannab meelsasti asendusõpetaja koormat.

Lähtudes kooli õppe-kasvatustöö ülesannetest on direktor Pille Usin toetanud kooli traditsioone. Igal aastal toimuvad ainepäevad ja -nädalad, sügise sünnipäeva tähistamine, moeshow, matkad, Eesti Vabariigi aastapäeva pühitsemine, vastlapäeva tähistamine, kooli sünnipäevapidu, kevadkontsert koos näitusega laste töödest, tublide õppurite ja sportlastele ekskursioon igal kevadel, stiilipäevad, spordipäevad jm.

Uusi ettevõtmisi, algatusi toetab direktor alati.

Tori kooli 135. aastapäevaks 2010 jaanuaris organiseeris Pille Usin koostöös kõigi õpetajatega õpilaste omaloomingukogumiku väljaandmise. Aga kevadel sai alguse uus traditsioon. Lisaks sellele, et iga klass on saanud istutada oma puu, algas 2010. aasta kevadest pärnade allee rajamine, kus iga õpetaja, kes on Tori koolis töötanud üle 10 aasta, sai istutada oma puu.

Aktiivse koolijuhina on Pille Usin Pärnumaa koolijuhtide eestseisuse liige.

Pille Usin võtab aktiivselt osa kohaliku kogukonna elust ja korraldamisest. Ta on 2009. a. detsembris loodud Tori Spordiklubi asutajaliige ja tervisespordiüritustel alati aktiivne kaasalööja. Tema positiivsus ja aktiivne hoiak on eeskujuks meile kõigile.

Pille on olnud Tori Volikogu sotsiaalkomisjoni liige alates 1996. aasta novembrist. 2009. aastal moodustati eraldi Tori Vallavalitsuse sotsiaalkomisjon, kuhu ka Pille Usin liikmena kuulub.

Pille Usin on lõpetanud Ed. Vilde nim Tallinna Pedagoogilise Instituudi 1986. aastal pedagoogika ja algõpetuse metoodika erialal. Ta on töötanud Tori koolis õpetajana 19861992, Selja Algkoolis õpetajana 1992-2002, Tori vallavalitsuse humanitaarnõunikuna 2002-2005 ja Tori Põhikooli direktorina alates 03.10.2005.

Tori Põhikooli õpetajad hindavad kõrgelt direktor Pille Usina poolt viie aasta jooksul Tori Põhikoolis tehtut.