Head Pirita lapsevanemad, kelle võsuke alustab taaskord kooliteed Pirita Majandusgümnaasiumis või veedab lasteaiapäevi Nabas või Pirita lasteaias. Seoses kooli algusega tasub olla väga tähelepanelik lapsi kooli ja lasteaeda viies Metsavahi, Bornhöhe ja Supluse teel. Kuna mõned kuud tagasi muutus sealkandis oluliselt liikluskorraldus ja jätkuvalt on lillepottidega suletud Metsavahi tee lõigul Bornhöhe tee ja Metsniku tee, siis Naba ja Pirita MG juurest väljasõiduks saab kasutada kas Metsavahi teed suunaga Teletorni poole või Supluse tänavat suunaga mere poole. Bornhöhe teelt Naba ja Pirita MG suunas sõita EI TOHI.

Kui veel augusti algul pakkusid Transpordiameti esindajad välja, et vanemad võiksidki loobuda kooli - lasteaia kvartalisse autoga sõitmisest, ning koolilapsed võiksid väljuda autost Supluse bussipeatusele enne ristmikku (linna suunas sõites) asetseval bussirajal hetkeks peatudes, siis augusti lõpuks pandi samasse kohta ülesse peatumist keelavad märgid.

Supluse tänavalt vasakpöörde tegemisel linna suunas tasub aga väga ettevaatlik olla, sest foorisüsteem ei toeta täna sõidukite sealt ohutut väljasõitu ja vasakpöörde sooritamiseks hommikuse tipptunni ajal tuleb sõita korraga üle 4 sõiduraja.

Et suurt liiklussegadust antud kvartalis kooli alguse puhul natukenegi leevendada tuleks võimalust eelistada mitte autoga kvartalisse sissesõitmist ja laste mahapanekut Supluse ja Kalmuse bussipeatustes (rikkudes siis liikluseeskirju).

Kuivõrd Transpordiamet tänase liikluskorralduse teostamiseks eelnevalt mingit põhjalikku analüüsi ei teinud, siis paljuski on nüüd tegemist eksperimendiga, milles osalevad just lapsed ja lapsevanemad. Ja kui asi ikka päris hulluks kisub, siis lubasid linnaametnikud taaskord koguneda ja mingi uue lahenduse välja mõelda!

Loe ja kommenteeri ka „Pirita Inimesed" Facebooki lehel.