Tööd pärinevad Daisy Järva erakogust.

Käesoleva aasta mais möödus 130 aastat Karl Burman vanema sünnist (1882-1965), keda võib pidada Eesti esimeseks professionaalseks arhitektiks ja rahvusliku koolkonna üheks alusepanijaks. Rahvusromantilise suuna viljelejana püstitas ta ühena esimestest küsimuse Eesti arhitektuuri rahvuslikkusest. Tema projekteeritud Kalevi Seltsi maja Pirital (1911-1912,hävinud), mis ilmekalt sünteesis moodsat ja rahvuslikkust, on jäänud Eesti arhitektuuri sümbolehitiseks.

Pirita linnaosa vanem Tiit Terik tunneb näituse üle tõsist uhkust: „On tõeliselt meeldiv, et niisugused taiesed linnaosa valitsuse seina ehivad. Suured tänusõnad kuuluvad siinkohal muidugi Daisy Järvale, kes oma erakogust need seintele on laenanud. Näitused on Pirita Linnaosa Valitsuses juba kenaks traditsiooniks saamas ning loodetavasti jätkame seda silma rõõmustavat tava," lausus Terik.

Karl Burmani projekteeritud puitvilla Meriväljal Lääne teel püüab pilku värske värvikuue ja uhiuue plekkkatusega. Möödunud aastal pälvis maja ka Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti tunnustuse, kui kõige paremini restaureeritud maja 2011. aastal.

Karl Burman noorem (1914-2001) oli läbi aastakümnete tuntud kui akvarellist. Ta oli valitud Eesti akvarellistide Ühingu auliikmeks ning loomingu paremikust on näiteid Eesti muuseumides.

Oma praegusele asukohale, Narva maantee ja Pirita tee vahelisele alale ehitati Laululava 1928.a. 15000 lauljale IX üldlaulupeo jaoks. Lava projekteeris Karl Burman.