Järva-Jaani ja Kareda valla piiril ootab matkalisi kosutav kuum tee ja pirukad. Lõpp-punktis Peetris ootab matkalisi keha kinnituseks soe supp.

Osalejad, kellel matkal jõud raugeb, võivad loota matkaliste sabas liikuvale väikebussile, kus jalgu puhata ja vajadusel esmaabi saada.

Korraldajad soovitavad osavõtjatel selga ja jalga panna ilmastikule sobivad riided ja jalanõud. Pole paha kui on võimalus kaasa võtta termos sooja joogiga ja veidi suupisteid.

Andmaks matkale admiral Pitka auks rahvuslikku hõngu, paluvad korraldajad võimalusel kaasa võtta rahvuslippe või –lipukesi.

Matka osalustasu on 1 euro ja see tasutakse finišis registreerimisel.

Kindlasti võtku varem matkal osalenud isikud kaasa eelnevatelt admiralimatkadelt saadud matkakaarte, sest kõik templiga varustatud matkakaardid osalevad loosimisel. Kolm või enam korda osalenute vahel loositakse aga välja sepistatud Admiralimõõk.

Kõik esimest korda osalejad saavad samuti matkakaardi, millega on võimalik tulevastel admiralimatkadel templeid koguda ja loosimistel osaleda.

Kaitseliit on korraldanud huvilistele transpordi matka stardipunkti, Järva maleva masinad väljuvad Peetrist Jalgsemale kell 09.00 hommikul.

MATKA ORIENTEERUV AJAKAVA:

09:00 väljasõit Peetrist Jalgsemale
09:15-09:30 matkal osalejate kogunemine Jalgsemale
09:45-10:00 matka avakõned Jalgsemal
10:00 matka algus Jalgsemalt
11:30-11:50 peatus Järva-Jaanis
12:50-13:10 kuuma tee ja piruka peatus
15:30 matka lõpp, osalejate registreerimine, soe supp ja auhindade loosimine.

Matk toimub kaheksandat korda ja liikumissarja "Liikumist ja sportimist harrastav Järvamaa 2013" II etapina. Matka eesmärk on meenutada Järvamaa ühte kuulsamat meest, tugevdada kodanike ühtekuuluvustunnet ning propageerida liikumist ja sportimist Järvamaal.

Matka korraldavad Kaitseliidu Järva malev, Naiskodukaitse Järva ringkond, Noorte Kotkaste Järva malev, Kodutütarde Järva ringkond, Järva-Jaani ja Kareda vallavalitsus ja Järvamaa Spordiliit.
2013. aastal osales matkal 387 inimest.