„Mina isiklikult selle mõttega pilli õppima läksingi, et tulevikus teha oma bänd. Hakkasime mängima Nirvana lugusid, esialgu kitarriõpetaja Meelis Subani juhendamisel. Olles kaks kolmeduurilist lugu selgeks saanud, saime punti ka Alari Luhti, kes mõtles koos Siim Jalakaga bändile nime (juhtumisi kuulasid nad koolitunnis lugusid ja sattusid kuulama lugu 4ever- Sinu fantaasia). Võib öelda, et selle loo järgi sai Fantaasia omale nime. Praeguseks oleme koos olnud kaheksa aastat," rääkis Fantaasia juhtliige, ansambli hääl Heiko Källo.

Koosoldud aja jooksul on bänd saanud inspiratsiooni paljudelt erineva taustaga maailmamuusikutelt, peale Nirvana kuuluvad sellesse nimistusse Bon Jovi, Guns N Roses, U2, Luke Bryan aga ka raskemuusika esindajad Zakk Wylde, Black Stone Cherry jne.

„Ajapikku oleme kuulanud ning jäljendanud palju erinevat muusikat ja igal ühel meist on omad eeskujud ja inspiratsiooniallikad. On huvitav vaadata, et bändiga alustades oli meil kõigil üks iidol - Nirvana ja Kurt Cobain -, aja jooksul on kõikide muusikaline maitse väga mitmekülgseks ja erinevaks muutunud. Kuid üldiselt me kuulame kõike ja õpime igast žanrist midagi uut ja huvitavat, üksluisus ei arenda," sõnas Källo.

Hetkel on ansamblil repertuaaris neli plaadile jõudnud originaallugu, kuigi aegade jooksul on lugusid rohkemgi valminudvarasemad lood on välja langenud peamiselt seetõttu, et need on kirjutatud noores eas ning praeguses hetkes tunduvad need liialt lihtsad ja lapselikud. Ainus omalugu, mis bändi algusaegadest veel tänagi repertuaari mahub, on lugu „Tiivad".

„Kokku on meil lugude valikus üle viiekümne pala, viimastel aastatel oleme hakanud mängima ka rohkem tantsulisemat muusikat. Põhjus on siin proosaline - tantsubände tellitakse mängima tunduvalt rohkem kui muu muusika harrastajaid ja kuna meile meeldib tohutult esineda, siis tuli oma repertuaar rohkem nõudluse järgi suunata. Lugude hulgas on meil nii palasid Justamendilt, Smilersilt, Tõnis Mäelt, Fixilt, Kukerpillidelt, Bon Jovilt jne. Põhiliselt esinemegi erapidudel ja vabaõhuüritustel. Mänge jätkub, kurta ei saa."

Kuigi osa bändiliikmeid lõpetas tänavu gümnaasiumi ja ees ootavad uued õpingud kõrgkoolis, pille kotti ei kavatseta panna, lähiplaanidesse mahub ka ühe loo sissemängimine stuudios. Tasuta stuudioaeg võideti hea esinemisega Lääne-Viru noortebändide päevilt sel aastal. Poistel on omavahel kokkulepe, et mängitakse seni kuni huvilisi ja kuulajaid jätkub. Ja neid jätkub.

Kel huvi Fantaasia värske plaadi vastu, saab selle endale soetada Kunda Ilusalongist, bändi facebooki lehe kaudu või otse ansambli liikmete endi käest.

„Plaadi tegemise idee sündis juba varakult, paar aastat tagasi. Meie eesmärgiks oli teha mälestuseks plaat koos materjaliga, mida me oleme selle kaheksa aasta jooksul teinud. Plaadilt leiabki neli omalugu, muusikavideo, hulganisti pilte, liikmete mõtted ja laulusõnad. Plaadi nimeks on Fantaasia ja lood asetsevad ajalises järjekorras, alustades vanimast ja lõpetades värskeimaga. Läbivaks teemaks on plaadil aeg, mis iseloomustab hästi meie punti," ütles Källo.