6. märtsil saatis terviseameti Ida talitus Mäetaguse vallavalitsusele kirja, teavitades neid kahest keskkonnainspektsiooni valvetelefonile edastatud kaebusest ning sellest, et sellekohane info edastati ka tehnilise järelevalve ametile.

“Ojamaa kaevandus tegutseb juba mitu aastat ja eks see ole parasjagu närvesööv küll,” ütles enda sõnul otse lõhkamiste kohal ehk kõige hullemas tsoonis elav Imre Poom, kes ise pole kusagile kaebamist ette võtnud. “Kaevata võiks ammuilma, aga ega sellest midagi muutu − nagunii öeldakse, et kõik on normi piires.”

Mingeid eriti tugevaid pauke pole tema viimasel ajal kuulnud, ka öösiti ja nädalavahetustel olevat üsna rahulik. “Eks see pidev kurtmine väsitab samamoodi; tuleb lihtsalt leppida ja loota, et nad küla alt võimalikult kiiresti läbi ja siit kaugemale läheksid,” tõdes ta.

Enn Kaup, kes osa aega Tallinnas elab, ent päris tihti ka Võrnus vanematekodus käib, ütles, et paugutamist on ikka päris tihti kuulda.
“Mõned mu pereliikmed on tundlikumad, nemad ikka ehmuvad iga kord, ma ise võtan asja rahulikumalt,” rääkis ta. “Tean, et valla keskkonnakomisjon on selle probleemiga tegelenud ja olevat lootus, et kaevandus püüab olukorda kuidagi leevendada.”