Hoone kuulub praegu osaühingule Vivakeil OÜ, kes ostis maja koos ümbritseva krundiga Keila linnalt 2012. aastal. Keila linnapea Enno Fels ütles Harju Elule, et linnavalitsus on omaniku tähelepanu koolimajas toimuvale juhtinud. „Too on omalt poolt püüdnud takistada sissepääsu majadesse, teinud koostööd ka politseiga, kuid sellest, nagu näha, on jäänud väheseks,“ lausus ta Harju Elule

Et olukorrale lahendust leida, kutsus Keila linnavalitsus selle nädala teisipäevaks kokku koosoleku, kus lisaks hoone omanikule osalesid ka päästeameti ja politsei esindajad.

Koosolekul selgus, et politsei on algatanud lõhkujate ja süütajate selgitamiseks kriminaalmenetluse ning on teada ka hulk hoones käinud ja seal pahategusid teinud noorte nimesid. Suslov lisas, et politseile on võimalike kurikaelte nimed edastatud ja omaniku poolt avaldus samuti esitatud. „Tõenäoliselt jagunevad hoone avade sulgemiseks tehtud kümnete tuhandete eurode suurused kulutused just nende vahel,“ arvas abilinnapea, viidates vandaalidele.