Ulatusliku kampaania käigus levitatakse eri kanalites ka videoklippi, kus VKG õlitehaste juures kõneleb dramaatilise muusika taustal paljude kolleegide ees Ojamaa kaevanduse mäetööde tehnoloog Arno Proode: “Üheskoos pöördume teie poole, sest me ei suuda mõista, kuidas on see võimalik, et põlevkivitööstuse sulgemise tõttu oleme Eestit viimas sotsiaalsesse katastroofi? Kuidas on see võimalik, et põlevkivi töötlemisest loobudes kaob Eesti riigi maksutuludest 250 miljonit eurot aastas? Ja mis saab meist, meie kodudest ja meie peredest, minu ja sinu julgeolekust? Ärme loobu meie riigi kõige hinnalisemast varast, sest meie õnn on meie maavarad!”

Keemiatööstuse liidu tegevjuht Hallar Meybaum kinnitas, et kampaania eesmärk on rõhutada põlevkivitööstuse tähtsust. “Mingeid muid eesmärke ei ole. Me ei õhutada vaenu. Me ei eksita avalikkust. Me ei sõdi keskkonnaministeeriumiga,” väitis Meybaum.

Keskkonnaministeerium seevastu avaldas eile muret käimasoleva kampaania eksitava mõju pärast ja nimetas sellist avalikkusega manipuleerimist inetuks. Ministeerium lükkas ümber viis väidet, mida kampaania käigus jõuliselt levitatakse. Muu hulgas kinnitab reformierakondlase Keit Rosimannus-Pentuse juhitav ministeerium, et keskkonnatasud ei tõuse 2016. aastal hüppeliselt 16-32 protsenti, vaid 3-10 protsenti aastas.

Loe pikemalt Põhjarannikust.