Eluaeg.

Kuidas leidsite tee saarele?

Isa saadeti Prangli saarele õpetajaks, ta on pärit Võru linnast ja oli poisikesena Võru postipoiss.

Isa juhatas Prangli saare kooli 34 aastat. Võttis Prangli saare põliselaniku, minu ema, naiseks. Emapoolne suguvõsa elab saarel juba mitmeid-mitmeid põlvi, vanaisa ja vanavanaisa on Pranglilt pärit. Mul on kaks venda, kes elavad nüüd mandril - Rohuneemes. Mina olen jäänud ainukesena oma perega saarele elama. Otsustasin siia jääda, kuna mu juured on siin ja mulle meeldib Prangli saar ning siinsed inimesed. Oma abikaasaga, kes on pärit Tallinnast, kohtusin ka saarel.

Kuidas Teie igapäevaelu saarel välja näeb, millega tegelete argipäeval, kuidas vaba aega veedate (üksi/perega)?

Olen loonud Prangli saarele Päästeteenistuse, mille juhataja ma praegu olen, ja Prangli Saarte Selts hooldab ka oma tehnikaga Prangli saarel asuvaid valla teid, seda läbi hanke. Vabal ajal käin kalal, jahil ja ehitan puust sõudepaate.

Mis on Teie arust Viimsis ja Prangli saarel hästi ja mida võiks paremaks muuta?

Kõik on enam-vähem hästi, ma arvan. Liiklus mandri ja saare vahel toimib nii talvel kui suvel. Suvel laevaga, talvel helikopteriga, millegi üle nuriseda ei saa.

Kui tihti käite mandril ja kui hästi tunnete ülejäänud MINA OLEN VIIMSILANE Vambola Kahro: Otsustasin siia jääda, kuna mu juured on siin Viimsi valla territooriumi?

Mandril käin tihti ja valla territooriumi tunnen väga hästi.

Mida huvitavat olete Viimsis enda jaoks leidnud (huvitav koht looduses, mõni restoran, sündmus, kontsert või muu vaba aja veetmise võimalus)?

Viimsis on positiivse mulje jätnud Rannarahva Muuseum ja ka Viimsi spaad külastan üsna tihti.

Elate saarel. Milline on Teie suhe merega, palju merega igapäevaselt tegemist teete (mis merelisi tegevusi teete ja kas tulevikus tahaksite midagi teisiti/täiendavalt teha)?

Merega on loomulikult suhe tihe, kuna elan saarel. Käin nii kalal kui ka jahil. On aastakümneid tegeletud ka merepäästega ja nüüdsest on loodud ka riigi toel Prangli Saarte Seltsi baasil vabatahtlik merepääste üksus. Eriti vahva on, kui talvel saab tsiklite ja autodega üle jää mandrile sõita. Kuna Muugale on loodud suur sadam, on jääteed mandri ja saare vahel väga harva avatud.

Kas olete külastanud ka teisi Viimsi saari (Naissaar, Aksi, Keri) ja kuidas iseloomustate/ hindate neid paiku?

Jah, loomulikult olen kõik ümbruskonna saared läbi sõitnud. Eriti meeldib mulle Aksi saar, kuna seal on kunagi olnud inimasustus - seal on majavaremed ja kiviaiad, keldrid ja õunapuud. Väga arhailine vaatepilt.

See on tänapäeval mahajäetud, praegu ainult lindude, lammaste ja mägiveiste saar.

Jutustage palun üks huvitav seik või sündmus oma elust, mis seostub teil Prangli saare või Viimsi vallaga.

Jutustada oleks väga palju sellest saarest ja inimestest, kuid kõige eredam nendest oleks lugu minu vanatädist, kes elas lääne pool saart üksikus paigas eraklikku elu ja oli väga elukogenud. Jutustades juba lapsepõlves Jeesusest Kristusest, kellesse ta siiralt uskus, ja ka väga palju lugusid, mis siin saarel läbi ajaloo on juhtunud.

Vanatädi ennustas unenägude põhjal väga täpselt tulevikku - alates minu laste sündimistest ja ka muid asju, mis saare inimestega juhtub. Samuti ütles ta nelja saareinimese nime, kes enne teda siit ilmas lahkuvad, ja siis läks tema.

Kuidas tutvustate Pranglit oma sõpradele? Mida näitate, kuhu nad viite?

Prangli saar on väga kaunis saar ja vaatamisväärsusi nii väikse saare kohta palju.

Eriline vaatamisväärsus on kindlasti kadakane maastik saare edelaosas ja liivarannad Prangli lõunarannikul. Samuti ka Prangli Laurentsiuse kabel kalmistuga, kus on kaldu vajunud vanad rauast ristid.