Õiged rehvid

Kohustus talverehve kasutada on detsembri algusest veebruari lõpuni kõigil sõiduautodel, samuti veoautodel, mille registrimass on kuni 3,5 tonni ja haagistel, mille registrimass on 0,75-3,5 tonni.

Naastudega talverehve tohib Eestis kasutada 1. oktoobrist kuni 30. aprillini. Naastudeta talverehve võib kasutada kogu aasta vältel. Talverehvidel peab olema märgistus M+S, MS, M.S. või M&S ning mustri jääksügavus peab olema vähemalt kolm millimeetrit. Naastrehvidega sõitmise korral peavad need olema paigaldatud kõigil ratastel. Rehvi purunemise korral võib kasutada varurattana harilikku rehvi.

Uus seadus

2011. aastast hakkab kehtima ka uus liiklusseadus, mis karmistab liiklusreegleid. Nt liiklusalaste rikkumiste korral karmistub esmaste juhilubade vahetamine, kohustuslikuks muutub mopeedide registreerimine, tervisetõendi kehtivuse lõppedes peatub mootorsõiduki juhtimisõigus (tervisetõendit ei pea sõidukijuht kaasas kandma).

Tervisetõend tuleb isikul esitada Maanteeameti liiklusregistri büroole. Neil, kes on läbinud tervisekontrolli enne 7.06.2009, arvestatakse tervisetõend kehtivaks kuni juhiloa kehtivuse lõpuni! Uue seaduse kohaselt on mootorsõiduki juhil keelatud juhtimise ajal rääkida telefoniga, samuti seda käes hoida; sõidukis peab olema ohutusvest.

Kui vana seaduse kohaselt võis süles hoida üht last, kes on alla 12 aasta vanune ja kui kõik autos olevad kohad on hõivatud, siis uue seaduse kohaselt ei tohi lapsi süles hoida. Kõik isikud peavad olema eraldi nõuetekohaselt turvavarustusega kinnitatud.

Sõltumata valgustuse ja kõnnitee olemasolust on helkuri või valgusallika kasutamine pimedal ajal kohustuslik nii väljaspool asulat kui asulas liigeldes!

Eelpool toodud loetelu muudatustest ei ole lõplik, ülevaate kõigist muudatustest saab Maanteeameti kodulehelt www.mnt.ee/liiklusseadus2011/, kus on uus Liiklusseadus tõlgitud ka vene keelde.